Štefanská kapusta

damisa - fotkadamisa, 24. januára 2012
Štefanská kapusta
Foto: damisa

Takto nám vždy na Štefana pripraví kamarát kapustu a už je aj na našom jedálnom lístku

15 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 lyž.
300 gr
300 gr
2 nožičky
2 ks
  surový strúhaný
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    na oleji opražíme cibuľu

    Štefanská kapusta - obrázok 1
  2. 2

    pridáme kapustu a pokrájané na väčšie kusy mäso bravč. a údené - ja dávam krkovičku, všetko spolu chvílu opečieme

    Štefanská kapusta - obrázok 2
  3. 3

    a zalejeme vodou a varíme asi hodinu

    Štefanská kapusta - obrázok 3
  4. 4

    potom pridáme klobásu najlepšie dva druhy, špekáčiky a jeden postrúhaný zemiak na zahustenie a povaríme spolu ešte pol hodinu a tu ako vidieť aj slniečko sa usmialo na hrniec a podľa potreby dolejeme vodou dochutíme korením a soľou a ja dávam aj chilli papričky

    Štefanská kapusta - obrázok 4

Diskusia k receptu

celia
tak ti špekáčiky by som určite vynechala inak mňam
evanaaa
Veruže aj ja, bez špekáčikov, na kilo kapusty stačí to, čo tam je. Ale inak, dobrá je iste aj tak. Ja robím podobne, ibaže mäsá najprv podusím na opaprikovanej cibuľke, ( neskôr aj hríby pridám), kapustu až keď už je mäso polomäkké a nakoniec klobásu na kolečká. Dávam aj ja štiplavé, prípadne aj paprikovú pastu. A ešte rascu. Ale videla som tu už veľa iných spôsobov prípravy, každý má tú svoju a tá mu chutí.
sneica
vyborna kapusta tak podobne robievam aj ja....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia