Orechovo-mandľové kocky
Výborné orechové kocky s mandľovým krémom a piškótami.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto (2x to isté): | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL mleté |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Krém: | |
| 1 l |
|
| 4 bal. |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 50 ml (mandľový likér) |
|
| Okrem toho: | |
| okrúhle |
|
| 300 ml silná (nápoj) |
|
| 50 ml |
|
| domáci (čučoriedkový) |
|
| (na dekoráciu) |
|
Postup
-
1
Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.
- 2
Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.
- 3
Uvaríme silnú kávu, keď vychladne prilejeme ku káve Amaretto.
- 4
Skladanie rezu: Prvý upečený plát potrieme džemom na džem natrieme jednu tretinu krému. Na krém ukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s Amaretom. Na piškóty natrieme druhú tretinu krému. Druhý plát potrieme džemom a s papierom na pečenie preklopíme na krém. Papier stiahneme a povrch potrieme jemnou vrstvou krému.
- 5
Takto naplnený rez dáme stuhnúť do chladu. Stuhnutý pokrájame na kocky a ozdobíme zvyšným krémom.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









❤️❤️❤️ Áno plech veľký 38cmx30cm.
Ďakujem!