Soničkina cesnaková nátierka

sjuz - fotkasjuz, 6. marca 2010

Keď sme sa stretávali na chate celá rodina, sesternica priniesla vždy túto nátierku, a zjedla sa samozrejme ako prvá:)

10 minút
príprava

Suroviny

1
10 strúčikov




Postup

  1. 1

    Do nátierkového masla vmiešame pretlačený cesnak,trošku červenej mletej papriky a nasekanú vňaťku. Nátierka je rýchla a veľmi chutná.

Diskusia k receptu

jozefj
sjuz Čo je s cesnakom je všetko dobre a hlavne zdravé. Dobrý receptík.
sovka62
Pozriem sa v receptoch, či tam nie je cesnaková, akú robievam ja. Ak nie, tak ju pridám.
sracz
Pýtajú sa občana Mhogadóru (Luník IX_KE): "počuj Déži a ktorú zeleninu máš ty vlastne najradšej?! Thááááá cesnak! A to už prečo? Lebo je ho po klobásach cítiť"! Milujem a môžem cesnak, foghagymu, garlick na všetky spôsoby. Cesnakový "krútený" bozk je jednoducho nezabudnuteľný! Komu sa to nepáči, nech nechodí na rande! A ešte niečo! Milujem každého, kto má rád a varieva s cesnakom a naviac, vie ukuchtiť držkovú, držkový perkelt a k tomu mi pridá slovenský rožok so soľou, alebo "lunčenčanský" chlebík. Pekné dni a dobré šmaky Vám z duše želá Ferry_Srácz from Des Moines of Iowa!
sjuz
Áno, aj môj muž miluje cesnak presne preto, prečo Déži:))) - kde cíti cesnak, povie - drahá, niekde tu cítim klobásku..:)) Milujeme cibuľu aj cesnak, a sracz má pravdu - keď ju (ho) miluješ, nie je čo riešiť:)!
Ja som bez cesnaku úplne stratená!
hannah22
čítam ,čítam že " šrac of Iowa" má dobré vedomosti o našom Luníku 9, ale cesnačik ľubime všetci pravoverný vareškári , nielen romale čavare, veď je to náš "Chanel 5" bez neho niet gulášika ani dobréj klobásky však ?.. :))
sracz
Najmilšia a najváženejšia Hannah22! Ja ako roduverný "a kassai srácz" o našej údenej fajte musím vedieť len to najlepšie; od máróro, cez bhalevas, až po góju! Narodil som sa totiž, pred 63 rokmi, na Barčianskej č. 32 (dnešná Mudroňova č. 36) - Akasztóhegy alá, teda pod Šibenou horou. Mojej (našej) pamäti mali Košice tri cigánske tábory - hlavný a najväčší medzi Jánošikovou a Dimkovou ulicami (pod Sladovňou, či A kassai kert alá /pod košickou záhradkou = Ružová, Zvončeková, Konvalinková, ....., Fialková, Klinčeková, a iné ulice/, druhý na dnešných Železníkoch na kopci Paulíniho ulice a tretí za malou stanicou. Aj v triedach na VII. ZDŠ ich vždy bolo zopár pre fajtu, ale my starousadlíci sme medzi nami nerobili rozdiely. Asi aj preto ma nebohý pán súdruh riaditeľ Belo Tkáč volal: no poď sem Ty môj "akastófára valló", šibenec! Všetci sme ho milovali, lebo aj napriek svojej hromotluckej postave, mal zlaté srdce, mäkkú dušu a bol vynikajúci phedagóg, ako aj panie a páni učiteľky a učitelia Orgonášová, Murdžáková, Sládkovičová, Čisárik, Jánošík, ........ ! Veľmi rád a s hlbokou úctou na všetkých spomínam. Jój a na Barčianskej? To sa vyváralo, zabíjalo, údilo! Dúfam, že budem mať dosť času postupne Vás zoznámiť aj s našimi košickými receptami. Teším sa na Vás, na Vaše nápady i chute. S pozdravom, delo del všetci a dozdziveňa - Ferry_Srácz from Cassovia of Des Moines Iowa!
hannah22
Milý srácz Ferry, čaja z Košíc ďakuje za odpoveď, nie som rodenná Košičanka ale od roku 1963 sa za ňu považujem, dnes na Gemerskú pod Šibenou horou chodia moje vnúčatá,a neviem či budú tak pekne spomínať na svojich učiteľov ako Vy , snáď. Časy a aj Košice sa menia a nám zostávajú spomienky, ďakujem potešil ste ma, teším sa na recepty a komentáre ... "))
adamochutnavac
No Sjuz s týmto si zabila :D :D ja milujem cesnak a cesnakove jedla ja ked mozem aj ho jen samotny to vies :D :D vidíš nabalím na desiatu :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia