Torta

hera - fotkahera, 20. apríla 2011
Torta
Foto: hera

Takehoto "zajaca" robim uz asi 20 rokov vzdy na Velku noc. Bol uverejneny davno v Slovenke. Mladsie rocniky ho urcite vylepsia zdobenim. Moze Zobraziť celý popis Takehoto "zajaca" robim uz asi 20 rokov vzdy na Velku noc. Bol uverejneny davno v Slovenke. Mladsie rocniky ho urcite vylepsia zdobenim. Moze byt akakolvek torta upravena ako "zajac",ja ponukam jednoduchu - piskotove cesto a obycajna plnka.

10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
5 PL
1 ks
Plnka:
1 ks
250 gr
Poleva:
1 ks tmava
Ozdoba:
1 ks z cerstveho




Postup

  1. 1

    Z bielkov si uslahame tuhy sneh do ktoreho za staleho slahania pridavame zltky po jednom, krystalovy cukor po lyziciach.

  2. 2

    Do tejto hmoty vmiesame muku. a vylejem do okruhlej tortovej formy-vymastenej a vysypanej struhankou. Peciem 25-30 min na 170 stupnov predhriatej rure.

  3. 3

    Po vychladnuti ,rozrezeme natrieme lekvarom a naplnime plnkou. Nechame asi pol hodinu ulezat a tortovou formou vykrojime "usi" oproti se tak aby na jednej strane ostala povodna torta uzsia ako na druhej- potom tortu aj s vykrojkami ponatierame plnkou a polejeme cokoladou. Po zaschnuti cokolady ozdobime- dotvorime "zajaca". Na ozdobenie zmiesame stavu s citrona s praskovym cukrom na hustu hmotu ,ktoru vlozime do igelitoveho vrecka, natlacime do rohu a odstrihneme roztek-kusok.

Diskusia k receptu

tedko
Vyzerá to chutne a dobre,aj veľmi jednoduché.
ola111
Ten je podarený,u nás doma teraz frčia rôzne zvieratkovské formy,
použijem tvoje cesto na motýľa,ďakujem.
hera
vsetkym dakujem velmi pekne a prajem dobru chut.
coldbery
V jednoduchosti je ta krása ...to je pre nás laikov najlepšie...tak si ma navnadila že ho určite budem mať na satole vo Veľkonočnú nedeľu...:-))))
elisticka
jeeeeeeeeeeeej moj zajko aj ja ho robim kazdy rok a vyzdobim plnkou a dam mu kosicek s vajickami:-)))
dogagador
hehe, ja som sa pozeral na obrazok, ze aky chutny pes....
len tie vajicka po stranach mi na to nesedeli :-))))
je to pekne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia