Foto: hera
Takehoto "zajaca" robim uz asi 20 rokov vzdy na Velku noc. Bol uverejneny davno v Slovenke. Mladsie rocniky ho urcite vylepsia zdobenim. Moze Zobraziť celý popis Takehoto "zajaca" robim uz asi 20 rokov vzdy na Velku noc. Bol uverejneny davno v Slovenke. Mladsie rocniky ho urcite vylepsia zdobenim. Moze byt akakolvek torta upravena ako "zajac",ja ponukam jednoduchu - piskotove cesto a obycajna plnka.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z bielkov si uslahame tuhy sneh do ktoreho za staleho slahania pridavame zltky po jednom, krystalovy cukor po lyziciach.
- 2
Do tejto hmoty vmiesame muku. a vylejem do okruhlej tortovej formy-vymastenej a vysypanej struhankou. Peciem 25-30 min na 170 stupnov predhriatej rure.
- 3
Po vychladnuti ,rozrezeme natrieme lekvarom a naplnime plnkou. Nechame asi pol hodinu ulezat a tortovou formou vykrojime "usi" oproti se tak aby na jednej strane ostala povodna torta uzsia ako na druhej- potom tortu aj s vykrojkami ponatierame plnkou a polejeme cokoladou. Po zaschnuti cokolady ozdobime- dotvorime "zajaca". Na ozdobenie zmiesame stavu s citrona s praskovym cukrom na hustu hmotu ,ktoru vlozime do igelitoveho vrecka, natlacime do rohu a odstrihneme roztek-kusok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
použijem tvoje cesto na motýľa,ďakujem.
len tie vajicka po stranach mi na to nesedeli :-))))
je to pekne