Makové šúľance
Makové šúľance

Šúľance s makom a malinovou penou

Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 13. februára 2020
Šúľance s makom a malinovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

900 g uvarené v šupke
170 g
2 ks
1 KL
 (na pokvapkanie šúľancov)
podľa chuti (mletý)
podľa chuti
 (na poliatie)
Malinová pena:
200 ml
1 bal.
50 g
100 g čerstvé (alebo malinový sirup)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme múku, soľ a vajcia, na pomúčenej doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na viacero častí (asi štyri). Každú časť vyšúľame. Zo šúľkov postupne po kúskoch odkrajujeme a pomúčenými rukami tvarujeme šúľance.

  2. 2

    Šúľance dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom alebo scedíme, pokvapkáme ich olejom a trocha premiešame, aby sa nezlepili. Šúľance posypeme mletým makom a trochou práškového cukru, polejeme roztopeným maslom a dochutíme malinovou penou.

  3. 3

    Malinová pena: Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme cukor, maliny a všetko spolu vymiešame dotuha.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre