Šúľance s makom a malinovou penou
Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 13. februára 2020
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 13. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
900 g uvarené v šupke |
|
170 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
(na pokvapkanie šúľancov) |
|
podľa chuti (mletý) |
|
podľa chuti |
|
(na poliatie) |
|
Malinová pena: | |
200 ml |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
100 g čerstvé (alebo malinový sirup) |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme múku, soľ a vajcia, na pomúčenej doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na viacero častí (asi štyri). Každú časť vyšúľame. Zo šúľkov postupne po kúskoch odkrajujeme a pomúčenými rukami tvarujeme šúľance.
- 2
Šúľance dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom alebo scedíme, pokvapkáme ich olejom a trocha premiešame, aby sa nezlepili. Šúľance posypeme mletým makom a trochou práškového cukru, polejeme roztopeným maslom a dochutíme malinovou penou.
- 3
Malinová pena: Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme cukor, maliny a všetko spolu vymiešame dotuha.
Tiež makové šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu