Palacinková torta
Palacinková torta

Palacinková torta s tvarohom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 1. júla 2023

Jednoduchá, pritom krásna a efektná pochúťka, to je presne naša palacinková torta s tvarohom. Doplňte si ju pokojne vaším obľúbeným lekvárom aj ovocím a Zobraziť celý popisJednoduchá, pritom krásna a efektná pochúťka, to je presne naša palacinková torta s tvarohom. Doplňte si ju pokojne vaším obľúbeným lekvárom aj ovocím a bude to nová letná hviezda na prázdninové víkendy.

4-6
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
2 ČL
štipka
3 – 4 ks
300 ml
40 g
50 g
Plnka:
500 g
50 g
1 bal.
1 bal.
50 - 100 g




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme. Z mlieka, múky, vajec, cukru, štipky soli vypracujeme cesto. Postupne zamiešame aj rozpustené maslo. Cesto necháme 15 minút odležať.

  2. 2

    Na panvici potretej olejom postupne upečieme tenké palacinky tak, že do panvice nasypeme trochu mandlí a pridáme naberačku cesta. Z oboch strán opečieme. Takto pripravíme všetky palacinky.

  3. 3

    Na plnku zmiešame tvaroh s práškovým aj s vanilkovým cukrom a tiež so stužovadlom šľahačky. Pridáme nastrúhanú čokoládu a premiešame.

  4. 4

    Palacinku dáme na tanier alebo podnos, natrieme tvarohovou plnkou, pridáme trochu lekváru alebo aj černíc a prikryjeme ďalšou palacinkou.

  5. 5

    Takto vyskladáme celú tortu a až do podávania odložíme do chladu. Pred podávaním posypeme ešte mandľovými lupienkami, černicami a práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia