Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč

Bezlepkový brownie s kúskami čokolády

novalim - fotkanovalim, 25. januára 2024. Komerčný recept.
Bezlepkový brownie s kúskami čokolády
Foto: novalim

Pre milovníkov čokolády tu máme recept na poctivý bezlepkový brownie s kúskami čokolády. Jeho príprava je jednoduchá a chutiť bude malým aj veľkým. Zobraziť celý popisPre milovníkov čokolády tu máme recept na poctivý bezlepkový brownie s kúskami čokolády. Jeho príprava je jednoduchá a chutiť bude malým aj veľkým. My sme si klasický brownie vylepšili ešte kúskami čokolády, ale pokojne doň pridajte aj orechy alebo ovocie.
Zdroj: www.novalim.sk

12
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

60 g
170 g mäkké
100 g (+ za hrsť na dokončenie)
200 g
1 ČL (alebo mletá vanilka)
štipka
3 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Najprv si predhrejeme rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu. Na túto dávku sme použili menší plech s rozmermi približne 20x25 cm.

  2. 2

    Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3-5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu dozlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo.

  3. 3

    Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme ju roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom vajíčka a soľ.

  4. 4

    Nakoniec do zmesi preosejme kakaový prášok a bezgluténovú múku Promix UNI (môžeme alternatívne použiť aj Promix PK alebo PK špeciál). Zamiešame vareškou tak, aby sa suché a mokré prísady prepojili. Napokon ešte vmiešame nasekané čokoládové kúsky a celú zmes nalejeme na pripravený plech.

  5. 5

    Brownie pečieme asi 30-40 minút na 170 stupňoch. Koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Správne upečený brownie má povrch upečený a jemne popraskaný a vo vnútri je šťavnatý a hutný.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia