Bezlepkový brownie s kúskami čokolády
Foto: novalim
Pre milovníkov čokolády tu máme recept na poctivý bezlepkový brownie s kúskami čokolády. Jeho príprava je jednoduchá a
chutiť bude malým aj veľkým. Zobraziť celý popisPre milovníkov čokolády tu máme recept na poctivý bezlepkový brownie s kúskami čokolády. Jeho príprava je jednoduchá a
chutiť bude malým aj veľkým. My sme si klasický brownie vylepšili ešte kúskami čokolády, ale pokojne doň pridajte aj orechy
alebo ovocie.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
60 g |
|
170 g mäkké |
|
100 g (+ za hrsť na dokončenie) |
|
200 g |
|
1 ČL (alebo mletá vanilka) |
|
štipka |
|
3 ks |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Najprv si predhrejeme rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu. Na túto dávku sme použili menší plech s rozmermi približne 20x25 cm.
- 2
Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3-5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu dozlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo.
- 3
Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme ju roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom vajíčka a soľ.
- 4
Nakoniec do zmesi preosejme kakaový prášok a bezgluténovú múku Promix UNI (môžeme alternatívne použiť aj Promix PK alebo PK špeciál). Zamiešame vareškou tak, aby sa suché a mokré prísady prepojili. Napokon ešte vmiešame nasekané čokoládové kúsky a celú zmes nalejeme na pripravený plech.
- 5
Brownie pečieme asi 30-40 minút na 170 stupňoch. Koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Správne upečený brownie má povrch upečený a jemne popraskaný a vo vnútri je šťavnatý a hutný.
Tiež čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu