Mimoriadne zjednodušená verzia mexického pudingu. Je to síce trochu zložité ale oplatí sa to...
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 170 °C a dáme zovrieť plnú kanvicu vody.
- 2
Do ohňovzdornej formy s priemerom 24 cm nasypeme cukor a dáme na slabý oheň. Zohrievame, kým sa cukor nezačne meniť na tekutý sirup. Občas premiešame.
- 3
Tesne pred tým, než cukor dosiahne farbu javorového sirupu, zložíme nádobu z ohňa a položíme ju na studený povrch. Kým sa nádoba trochu ochladí, rozvírime karamel, aby sa dostal na boky formy.
- 4
Do misky vlejeme obe kondenzované mlieka, vyšľaháme vajcia a vanilkový extrakt.
- 5
Zmes vylejeme do karamelom vystlanej formy a položíme na hlboký plech. Ten naplníme vriacou vodou do výšky asi 2,5 cm.
- 6
Pečieme 45-50 minút kým hmota nezhustne. Nádobu opatrne vyberieme z kúpeľa a necháme vychladnúť.
- 7
Flan necháme cez noc v chladničke. Pred podávaním opatrne vyklopíme do hlbokého taniera, aby sirup nevytiekol.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu