Mimoriadne zjednodušená verzia mexického pudingu. Je to síce trochu zložité ale oplatí sa to...

6-8
porcií
50-60 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
1  konzerva
1  konzerva
3 ks
2  ČL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 170 °C a dáme zovrieť plnú kanvicu vody.

  2. 2

    Do ohňovzdornej formy s priemerom 24 cm nasypeme cukor a dáme na slabý oheň. Zohrievame, kým sa cukor nezačne meniť na tekutý sirup. Občas premiešame.

  3. 3

    Tesne pred tým, než cukor dosiahne farbu javorového sirupu, zložíme nádobu z ohňa a položíme ju na studený povrch. Kým sa nádoba trochu ochladí, rozvírime karamel, aby sa dostal na boky formy.

  4. 4

    Do misky vlejeme obe kondenzované mlieka, vyšľaháme vajcia a vanilkový extrakt.

  5. 5

    Zmes vylejeme do karamelom vystlanej formy a položíme na hlboký plech. Ten naplníme vriacou vodou do výšky asi 2,5 cm.

  6. 6

    Pečieme 45-50 minút kým hmota nezhustne. Nádobu opatrne vyberieme z kúpeľa a necháme vychladnúť.

  7. 7

    Flan necháme cez noc v chladničke. Pred podávaním opatrne vyklopíme do hlbokého taniera, aby sirup nevytiekol.

Diskusia k receptu

cistinka
Super recept Forneta...aj pekne napísaný :-) to je už iné kafe!
forneta
tento recept som mala wlastne už v PC uložený ako text. dokument tak som to len skopírovala (v tedy som ešte nebola ako som teraz a nebola som ani taká puntičkárka ako teras... xDxD všetky recepty mám niekolko krát napísané... je to v PC, mojic wlastnoručne písanýc knihác, potom na USB klúči, potom niktoré čo sú že aj w knihác normálnych napísané, potm na dalsom kluči... ) xDxDxD
martina34
nemalo to byť kondenzované mlieko? ja som tiež o koriandrovom nepočula, ale možno je to niečo nezvyčajné.
forneta
áááy... sorry... hend to oprawíím... ano má to byt kondenzované
marlen
ja podobne robím aj znrzlinu, tá chuť je naozaj dobrá,ako creme bruille
hera
@forneta- teraz sama vidis aka si skvela! Dakujem za recept-urcite vyskusam.
forneta
jezibabka1: to vám bububu...!! ;D ale néé...mne to nevadíí...
moli
Znie to veľmi lákavo, ukladám!