Mimoriadne zjednodušená verzia mexického pudingu. Je to síce trochu zložité ale oplatí sa to...
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 170 °C a dáme zovrieť plnú kanvicu vody.
-
2
Do ohňovzdornej formy s priemerom 24 cm nasypeme cukor a dáme na slabý oheň. Zohrievame, kým sa cukor nezačne meniť na tekutý sirup. Občas premiešame.
-
3
Tesne pred tým, než cukor dosiahne farbu javorového sirupu, zložíme nádobu z ohňa a položíme ju na studený povrch. Kým sa nádoba trochu ochladí, rozvírime karamel, aby sa dostal na boky formy.
-
4
Do misky vlejeme obe kondenzované mlieka, vyšľaháme vajcia a vanilkový extrakt.
-
5
Zmes vylejeme do karamelom vystlanej formy a položíme na hlboký plech. Ten naplníme vriacou vodou do výšky asi 2,5 cm.
-
6
Pečieme 45-50 minút kým hmota nezhustne. Nádobu opatrne vyberieme z kúpeľa a necháme vychladnúť.
-
7
Flan necháme cez noc v chladničke. Pred podávaním opatrne vyklopíme do hlbokého taniera, aby sirup nevytiekol.
Diskusia k receptu