Staročeská roštenka

redakcia - fotkaredakcia, 8. decembra 2009
6
porcií
20 minút
príprava
80-100 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
3 PL
0,5 l
3-4 strúčik
1 téglik
1 PL




Postup

  1. 1

    Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z oboch strán opečieme. Na panvicu môžeme pridať aj slaninu. V kastróle rozohrejeme vývar, vložíme do neho roštenky a prilejeme ešte obsah panvice po pečení mäsa.

  2. 2

    Pridáme rozotrený cesnak a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou rozmiešanou s múkou. Môžeme použiť aj sladkú šľahačku. Krátko povaríme a prípadne dosolíme.

  3. 3

    Ako príloha sa hodia cestoviny alebo ryža.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Jednoduché,ale dobre to vypadá a iste aj chutná.Myslím,že tie cestoviny sa k tomu viac hodia.Mám roštenky ale len 3 rezne,asi by to bolo málo,keď rozpis je na viac.
Vymazať
concord
Páni redaktori
Tak z čoho sa to varí? Z roštenky alebo hovädzieho zadného?Názov je staročeská roštenka a v rozpise surovín je hovädzie zadné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia