6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
80-100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z oboch strán opečieme. Na panvicu môžeme pridať aj slaninu. V kastróle rozohrejeme vývar, vložíme do neho roštenky a prilejeme ešte obsah panvice po pečení mäsa.
- 2
Pridáme rozotrený cesnak a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou rozmiešanou s múkou. Môžeme použiť aj sladkú šľahačku. Krátko povaríme a prípadne dosolíme.
- 3
Ako príloha sa hodia cestoviny alebo ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak z čoho sa to varí? Z roštenky alebo hovädzieho zadného?Názov je staročeská roštenka a v rozpise surovín je hovädzie zadné.