Crikvenické „rupice“ s mangoldom
Recept z knihy Kuharica našeh non
vydalo Turistické združenie mesta Crikvenica, 26. augusta 2022
vydalo Turistické združenie mesta Crikvenica, 26. augusta 2022
Foto: Turistické združenie mesta Crikvenica
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby očistíme, vykostíme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olivový olej, kukuričnú múku a všetko spolu zmiešame. Z každých 5–6 rýb vytvarujeme valček. Vyprážame v hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.
- 2
Mangold umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Varíme spolu na miernom ohni v osolenej vode, kým zemiaky nezmäknú. Scedíme.
- 3
Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme mangold so zemiakmi, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Prílohu servírujeme k rybe.
Tiež sardinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu