Vyprážané sardinky
Vyprážané sardinky

Crikvenické „rupice“ s mangoldom

Recept z knihy Kuharica našeh non
vydalo Turistické združenie mesta Crikvenica, 26. augusta 2022
Crikvenické „rupice“ s mangoldom
Foto: Turistické združenie mesta Crikvenica
6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg malé
1 ks
40 g
30 g
150 g
Na vyprážanie:
500 ml
Na prílohu:
1 kg
200 g
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryby očistíme, vykostíme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olivový olej, kukuričnú múku a všetko spolu zmiešame. Z každých 5–6 rýb vytvarujeme valček. Vyprážame v hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.

  2. 2

    Mangold umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Varíme spolu na miernom ohni v osolenej vode, kým zemiaky nezmäknú. Scedíme.

  3. 3

    Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme mangold so zemiakmi, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Prílohu servírujeme k rybe.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Juhoeurópska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu