Srbský paprikáš z teľacieho jazyka

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 28. februára 2011
Srbský paprikáš z teľacieho jazyka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
0,05 l
100 g
30 g
100 g
100 g
20 g
0,2 l
5 g




Postup

  1. 1

    Jazyk obvaríme v slanej vode s cesnakom asi 30 minút. Vyberieme a olúpeme. Na tuku opečieme do zlata cibuľu, zaprášime paprikou, necháme speniť, zalejeme vodou, vložíme jazyk a varíme do mäkka. Keď je jazyk mäkký, vyberieme ho a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Potom pridáme do omáčky nakrájanú zelenú papriku, paradajky, kyslú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, jazyk vrátime, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a povaríme ešte 10 minút.

  3. 3

    Ku gulášu sa hodí krúpkové „rizoto“ s pórkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia