Srbský paprikáš z teľacieho jazyka
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 28. februára 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 28. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jazyk obvaríme v slanej vode s cesnakom asi 30 minút. Vyberieme a olúpeme. Na tuku opečieme do zlata cibuľu, zaprášime paprikou, necháme speniť, zalejeme vodou, vložíme jazyk a varíme do mäkka. Keď je jazyk mäkký, vyberieme ho a nakrájame na plátky.
- 2
Potom pridáme do omáčky nakrájanú zelenú papriku, paradajky, kyslú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, jazyk vrátime, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a povaríme ešte 10 minút.
- 3
Ku gulášu sa hodí krúpkové „rizoto“ s pórkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu