Foto: bejda7
Pekne chrumkavučké!!!Napísala som kura ale môžu to byť aj stehienka a dokonca sme potrebovali minúť kapustu,tak som pridala ešte aj tú...:)
Postup
-
1
Keď robím kura mandle vkladám nešúpané,nepražené.Na stehienka si mandle olúpeme a trošku osmažíme,nie úplne,lebo sa ešte dopečú.Necháme vychladnúť a trošku vypijakovať na servítke.
-
2
Mäsko si umyjeme a necháme odkvapkať.
-
3
Posypeme ho korením na pečené kura a môžme ešte trošku prisoliť,podľa chuti.
-
4
Potom pod kožu naukladáme mandle.A z vrchu pokvapkáme alebo pomastíme olejom.
-
5
Pekáč si vymastíme masťou.Keďže som potrebovala minúť kyslú kapustu,tak tú som dala naspodok a navrch nakrájame cesnak s cibuľkou.
-
6
Poukladáme kuracie stehná,podlejeme vodou a prikryjeme alobalom.Pečieme cca 30min.Alobal dáme dolu a potom pečieme do chrumkava a sem tam pooblievame výpekom,alebo ak sa voda výparí trošku podlejeme.(Ako klasické kura,podľa potreby)
-
7
Koža aj s mandlami sa upečie krásne a chutne do chrumkava...u nás je potom bitka o kožu a nie o kura:))
Diskusia k receptu