Zemiakovo-oškvarková roláda

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Zemiakovo-oškvarková roláda
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Roláda:
1200 g
70 g
1 ks
200 g
Plnka:
400 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zmiešame s maslom, vajcom, zemiakovým škrobom, soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orechom. Masu rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme na potravinárskej fólii.

  2. 2

    Oškvarky nasekáme nadrobno, cibuľu speníme na masti, pridáme oškvarky, petržlenovú vňať, krátko premiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes natrieme na zemiakové cesto, zrolujeme a zabalíme do alobalu a varíme vo vode alebo na pare 30 minút.

  3. 3

    Uvarenú roládu necháme mierne ochladiť. Servírujeme ju na dusenej kapuste a posypeme cibuľovými krúžkami.

Diskusia k receptu

safran
tomuto sa hovorí synergický efekt :-) @garanco okrem receptu výborná finta s trojcípou šatkou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia