Zemiakovo-oškvarková roláda
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zmiešame s maslom, vajcom, zemiakovým škrobom, soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orechom. Masu rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme na potravinárskej fólii.
- 2
Oškvarky nasekáme nadrobno, cibuľu speníme na masti, pridáme oškvarky, petržlenovú vňať, krátko premiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes natrieme na zemiakové cesto, zrolujeme a zabalíme do alobalu a varíme vo vode alebo na pare 30 minút.
- 3
Uvarenú roládu necháme mierne ochladiť. Servírujeme ju na dusenej kapuste a posypeme cibuľovými krúžkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podobnú roládu som pridala aj ja: varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-rolada-nateplo-aj-nas...