Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...
Bravčová noha na segedínskej kapuste
Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...
Plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme a urobíme do nich priehlbinku. Namočíme ich na 10 minút do...
Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Záhradnícka polievka
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kostí (alebo bujónom rozpusteným vo vode),...
Pudingová bábovka
Tento recept mi dala moja priateľka, pre môjho syna, ktorý má od septembra diabetes, ...
Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...
Krémová rajčiaková polievka
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme paradajkový pretlak, bazalku a bobkový list. Osolíme a okoreníme.
Škvarkový chlebík
Toto je cesto so škvarkami miesené v pekárničke a dané do nej tak postupne, ako som...
Čokoládové srdiečka s kapučínom
Múku preosejeme na dosku, pridáme do nej žĺtok, maslo nakrájané na kúsky, cukor, ...
Nepárna tvarohová papuča
Dnes som mala deň, , svätého ležejka, , nechcelo sa mi nič, ale chýbal dezert, tak...
Pečené prepeličky na jablkách so špargľou
Môj letný úlet, ktorý sa celkom dobre aj predával...
Bezlepkový medovo-orechový krémeš
Vyskúšajte tento tradičný sviatočný recept v našej bezlepkovej verzii. Zaručujeme, že chutí ešte lepšie ako ten lepkový....
Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.
Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...
Morčacie mäso na karí s patizónmi
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,...
Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...
Zapekané zemiaky DIA
Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovice. Tie krájame na pol centimetrové plátky a dáme variť na...
Chlebík s dusenou hlivou a cuketou
Toto vymyslela moja polovička. Vlastná realizácia.
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Gyros s tzatzikmi
Gyros: Mäso nakrájame na kocky alebo pásiky. Prisypeme gyros korenie a premiešame s olejom. Necháme...
Svieža ríbezľová torta
Hladkú múku, kypriaci prášok, kryštálový a vanilkový cukor, mletý mak spolu dôkladne premiešame...
Baklažánoví ježkovia
Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila...
Grilovaný lilek s cuketou a hrachem
Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to...
Marinovaná žlutá cuketka s kurkumou
Cuketka může být i zelená, samozřejmě, ale žlutá se mi zdá chutnější.
Kysnutý posúch plnený zemiakovou kašou
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho tatu, tak som sa ho rozhodla naučiť....