Tiramisu

vikulqa - fotkavikulqa, 30. augusta 2014
Tiramisu
Foto: vikulqa
12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

10 ks
1 dl
12 PL
1 kg
3 bal. malé (alebo 1 veľký a 1 malý)
30 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kávu. Vychladenú kávu scedíme a vmiešame do nej Amaretto.

  2. 2

    Bielka s trochou cukru vyšlaháme na sneh. Žĺtky s kryštálovým cukrom vyšlaháme na hustú penu. Do žĺtkov vmiešame Mascarpone a potom sneh z bielkov.

  3. 3

    Dno a steny nádoby ponatierame tenučkou vrstvou krému. Piškóty pred uložením do formy namočíme do kávy na 2 sekundy. Na prvú vrstvu piškót dáme plnku a znova zakryjeme druhou vrstvou piškót na ktorú opäť dáme plnku.

  4. 4

    Vrchnú vrstvu plnky rovnomerne zasypeme kakaom. Necháme odstát v chladničke na 12 hodín. Ja som to dávala do klasickej formy na pečenie ( okrúhlej ) preto ten tvar.

Diskusia k receptu

vikulqa
ano chybaju... no ja si myslim ze pisem zrozumitelne tak clovek ktory sa ten recept odhodla vyskusat pochopi ako postupovat:) niesom zastanca tych postupov pretoze mi pride divne hlavne.pri takychto receptoch ked napisem ze naukladame piskoty po celom dne nadoby napriklad. tak nebudem fotit naukladane piskoty :) to pochopi a zvladne aj male decko :) alebo smiala som sa tu na jednom recepte, ze pridame huby ...a fotka ako zena dala huby do panvice :D @izabella929 dakujem za.pochvalu :) tesim sa ze sa paci aj ked nema ten tvar aky by malo mat tiramisu :)
rennatte
nahodou fotorecept vela napovie o autorovi receptu jeho preciznosti a sikovnosti a prave aj tie hriby co dava gazdinka na panvicu mozu niekoho zaujat a taktiez sposob ukladania piskot do nadoby, akej nadoby? potom nasleduje pre ulozenim do formy, akej formy? ak by si mala fotku tej nadoby ci formy je jasnejsie do coho si vlastne piskoty ukladala,,,ja tiez preferujem fotorecepty, tu nejde o pochopenie ale o to ze mi staci pozriet fotopostup a hned mam predstavu ako sa to robi a detajly si precitam.
vikulqa
Nemyslim si že to, že nemám fotopostupy značí o tom aka som šikovna alebo precizna :) o tom svedčí už hlavná fotka receptu :) A do akej nádoby som tam napísala v poslednom riadku len si treba preciznejsie prečitať recept. A je na každom akú nádobu alebo formu si zvolí, ved ani ja to nemám v takej forme v akej by tiramisu malo byt, kedže tiramisu sa podáva nakrajane na kocky. Sto ludi sto chuti :) Su ludia ktorí fotopostupy nemaju radi, ako ja a niesom ich zástanca proste :) Ak bude recept zložitejší a bude to vyžadovať, určite pridám jednu fotku alebo dve do fotopostupu, ale iba tam kde to naozaj bude potrebné :)
rennatte
@vikulqa vobec som nenarazala na tvoju sikovnost, myslela som tym, ze popri praci okolo receptu treba aj fotit, aranzovat a podobne, recept som nahliadla len preto, ze ma zaujala uvodna fotografia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia