Černicové kocky fotorecept

pusta - fotkapusta, 23. marca 2011
Černicové kocky (fotorecept)
Foto: pusta

Bolo treba upiecť pre našich najmenších v rodine zákusok mňam-mňam. A čo by som pre nich ako prateta s láskou nespravila. Vyskúšajte, prosím, tento Zobraziť celý popisBolo treba upiecť pre našich najmenších v rodine zákusok mňam-mňam. A čo by som pre nich ako prateta s láskou nespravila. Vyskúšajte, prosím, tento môj recept,chutil aj dospelým.

1 dávka
porcia
180+12h chladenie v minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
200 g
1 ks
1 balenie
10 PL teplá
10 PL
2 balenia
1000 ml
4 PL
125 g
2 balenia
300 ml
1 balenie
3 ks
4 PL
1000 ml
p.p  kompotované




Postup

  1. 1

    Nachystáme si potrebné surovny.Ušľaháme si do peny žltka s cukrom, všľaháme teplú vodu a olej. Primiešame múku s práškom do pečiva a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do hlbšieho pekáča, ktorý sme vymazali maslom a vysypali múkou. Upečieme v trúbe na 180-ich stupňoch 25 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Z 2 pudingových práškov, 4 PL cukru a 1000 ml mlieka uvaríme puding, ešte do vlažného zašľaháme 125 g masla a vlažnú hmotu rozotrieme na upečené cesto.Po vychladnutí vložíme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.

    Černicové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ušľaháme do tuha šľahačku z 2 šľahačiek v prášku a 300 ml mlieka. Podľa návodu si pripravíme želatínu a vmiešame ju do šľahačky.

    Černicové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes šľahačky so želatinou rozotrieme na čokoládový puding a celé odložíme stuhnúť znovu do chladničky na 2 hodiny.

    Černicové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podľa návodu uvaríme želé z 3 balení cukrárenského želé so 4 PL práškového cukru vo vode, vlažné želé vylejeme na stuhnutú šľahačku, rovnomerne rozotrieme, necháme vychladnúť a vložíme stuhnúť do chladničky - najlepšie na noc.

    Černicové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z kompotu vyberieme pekné černice a necháme ich na site dobre odkvapkať. Hotový zákusok v pekáči pokrájame na kocky, na každú kocku nastriekame ozdobne čiapočku zo šľahačky, do ktorej posadíme černicu. Podávame na dezertných tanierikoch.

    Černicové kocky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

iza59
buď som slepá alebo v zozname nie je napísaná múka ... najprv som sa potešila, že je to bezlepkový recept, potom som zbadala v popise múku.
Inak koláčik vyzerá dobre, len mi vadí ta zelená farba želé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia