Torta s karamelovo-šľahačkovým krémom a gaštanovým pyré
Foto: prhlavka
Piekla som tete k 50-ke.
Postup
-
1
Cesto: oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtka vymiešame s kryš. cukrom a postupne pridávame počas šlahania vodu po lyžiciach až kým sa nám cukor neroztopí a nevznikne žĺtková pena. Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do tuha, zvlášť do nádobky si po lyžiciach navážime múku a kypriaci prášok a rukou premiešame, následne polovicu múky s kypr. práškom vmiešavame do žĺtkovej peny a pol snehu s bielkov a potom zvyšok múky s kyrp. práškom a na koniec zvyšok snehu. poriadne si vymastíme formu a vysypeme múkou, vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhratej rúry.
-
2
Plnka: uvaríme si hustý puding a vymiešame dve šľahačkové smotany(kto chce môže pridať aj stužovač, ja som nedávala a v pohode držalo ako vždy. Keď máme puding vychladnutý postupne zamiešavame šľahačku a máme hotovo, vložíme do chladničky a zatiaľ si upečený korpus rozkrojíme na 3 časti.Prvý plát som natrela marhuľovým džemom, nastrúhala naň pol kocky gašt. pyré a potrela krémom a zopakovala natrela vrch a boky torty a dala do chladničky. Vypracovala som si hmotu z cukríkov jojo, práškového cukru, pár kvapiek citrónu a kúsočku cery, ktorú som farbila a potom z nej vyrobila kvietky, lístočky a okrúhly poťah iba na vrchnú časť, na boky som dávala orieškové keksy 2 balíky (napolitánky značky Kraš, červený obal), aby to vyzeralo krajšie a nebála sa, že sa niektorá náhodou odlepí od okraju, previazala som ju károvanou mašľou.
že tá torta nie je tu predomnou.