Torta s karamelovo-šľahačkovým krémom a gaštanovým pyré

prhlavka - fotkaprhlavka, 24. júna 2013
Torta s karamelovo-šľahačkovým krémom a gaštanovým pyré
Foto: prhlavka

Piekla som tete k 50-ke.

Suroviny

Cesto:
8 PL
8 PL
8 ks
4 PL
1/2 bal.
Plnka:
2 téglik
2 ks
0,5 l
5 PL
1 ks
zdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtka vymiešame s kryš. cukrom a postupne pridávame počas šlahania vodu po lyžiciach až kým sa nám cukor neroztopí a nevznikne žĺtková pena. Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do tuha, zvlášť do nádobky si po lyžiciach navážime múku a kypriaci prášok a rukou premiešame, následne polovicu múky s kypr. práškom vmiešavame do žĺtkovej peny a pol snehu s bielkov a potom zvyšok múky s kyrp. práškom a na koniec zvyšok snehu. poriadne si vymastíme formu a vysypeme múkou, vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhratej rúry.

    Torta s karamelovo-šľahačkovým krémom a gaštanovým pyré - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: uvaríme si hustý puding a vymiešame dve šľahačkové smotany(kto chce môže pridať aj stužovač, ja som nedávala a v pohode držalo ako vždy. Keď máme puding vychladnutý postupne zamiešavame šľahačku a máme hotovo, vložíme do chladničky a zatiaľ si upečený korpus rozkrojíme na 3 časti.Prvý plát som natrela marhuľovým džemom, nastrúhala naň pol kocky gašt. pyré a potrela krémom a zopakovala natrela vrch a boky torty a dala do chladničky. Vypracovala som si hmotu z cukríkov jojo, práškového cukru, pár kvapiek citrónu a kúsočku cery, ktorú som farbila a potom z nej vyrobila kvietky, lístočky a okrúhly poťah iba na vrchnú časť, na boky som dávala orieškové keksy 2 balíky (napolitánky značky Kraš, červený obal), aby to vyzeralo krajšie a nebála sa, že sa niektorá náhodou odlepí od okraju, previazala som ju károvanou mašľou.

    Torta s karamelovo-šľahačkovým krémom a gaštanovým pyré - obrázok 2

Diskusia k receptu

3sandra3
v rozpise surovín chýba gaštanové pyré... aké množstvo? Pol kocky, takže 125 g?
prhlavka
celú kocku som mala. polovičku som nastrúhala na prvý plát s džemom na to plnka a ďalší korpus a zase to isté(džem, 2 polovička gašt. pyré, plnka korpus) idem to opraviť, vďaka za upozornenie.
sovka62
Aj mlieko na puding chýba, radšej doplň, ak si niekto spraví nákup podľa rozpisu surovín, bude musieť utekať do obchodu ešte raz.
sovka62
Prepáč, asi starecká nevidomosť, našla som ho až na druhý raz.
mesiar50
Pekná tortička.Aj ja som našiel jednu chybyčku..
že tá torta nie je tu predomnou.
prhlavka
medovnicek@ a mesiar50@ ďakujem Vám obom...prvada je, že som ju celkom odflákla čo sa výzdoby týka, ale v tých horúčavách som bola rada, že som rada :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia