Foto: katherinkatka
Bezlepkové kakaové kocky, chuťovo podobné perníku. Recept mám z knihy I. Bušinovej.
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
100 g, rozpustené |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 g |
|
2-3 PL horúca |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny zmiešame spolu, postupne pridávame ostatné suroviny a dobre premiešame.
-
2
Vznikne nám tuhšia lesklá hmota, ktorú nalejeme na plech postlaný papierom na pečenie. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe.
-
3
Polevu vymiešame do hladka, treba aby bola redšia, na jednoduchšie potieranie.
-
4
Polevu vylejeme na horúcu piškótu, a necháme stuhnúť.
-
5
Môžeme pokrájať na kocky a prípadne niečim dozdobiť.
Diskusia k receptu