Karamelová roláda

redakcia - fotkaredakcia, 23. októbra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
450 g
6 ks
Karamelový krém:
320 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Z cukru, žĺtkov, múky a prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne doň zamiešame sneh z bielkov, trocha vody a oleja. Všetko premiešame a upečieme. Piškótové cesto zrolujeme a necháme ho, kým sa ochladí. Pripravíme si karamelový krém: z cukru spravíme karamel a za stáleho miešania pridáme 200 ml studenej vody.

  2. 2

    Puding pripravíme podľa návodu, prilejeme do karamelu a miešame. Maslo rozmiešame so žĺtkom, zmiešame s pudingom a necháme vychladnúť. Potom krém natrieme na cesto, zrolujeme a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Podávame so šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia