8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z cukru, žĺtkov, múky a prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne doň zamiešame sneh z bielkov, trocha vody a oleja. Všetko premiešame a upečieme. Piškótové cesto zrolujeme a necháme ho, kým sa ochladí. Pripravíme si karamelový krém: z cukru spravíme karamel a za stáleho miešania pridáme 200 ml studenej vody.
- 2
Puding pripravíme podľa návodu, prilejeme do karamelu a miešame. Maslo rozmiešame so žĺtkom, zmiešame s pudingom a necháme vychladnúť. Potom krém natrieme na cesto, zrolujeme a necháme stuhnúť.
- 3
Podávame so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu