Tradičný írsky recept na ich tradičný cheesecake (originál). Cheesecake je vhodný na všetky príležitosti. V Írsku je pripravovaný hlavne na ich vianočné sviatky .
porcií
príprava
Postup
-
1
Rozmixujeme sušienky na drobné kúsky, zohrejeme si maslo v mikrovlnej rúre (30 sekúnd) zmiešame maslo so sušienkami vytvoríme tuhú zmes, zmes dáme do tortovej formy a dobre utlačíme. Tortovú formu vložíme na 1 hodinu do chladničky, aby stuhla .
- 2
Vložíme do misky cream cheese rozmixujeme, pripravenú želatínu vylejeme do misky z cream cheesom pridáme cukor, vanilkový cukor, citrón a Baileys a dobre premiešame. Medzitým si vymiešame šľahačku na šľahanie nie veľmi na husto, vložíme do misky z cream cheesom a jemne premiešame metličkou na šľahanie. Nastrúhame si čokoládu na varenie a vložíme do misky a jemne premiešame .
- 3
Vyberieme tortovú formu z chladničky , do tortovej formy vlejeme trochu zmesi rozotrieme na stuhnutú zmes zo sušienok. Piškóty namočíme do Baileys a poukladáme ich do tortovej formy .
- 4
Zbytok zmesi vylejeme do tortovej formy ozdobíme čokoládovým topingom. Vložíme do chladničky tortovú formu a necháme stuhnúť cca 2 - 3 hod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu