Tento recept sa hodí aj na veľkú noc, pretože hniezda sa dajú plniť na veľa spôsobov. Takže malá inšpirácia k sviatkom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 700 g |
|
| 100 g /volovec,eidam/ |
|
| 1 ks menšia |
|
| 2 strúčky |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
| drvený sušený |
|
|
|
|
|
|
|
| na potretie pekáča |
|
| Zelenina na plnenie hniezd: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| z 1/2 citróna |
|
| na tvrdo |
|
Postup
-
1
Mleté mäso, postrúhaný syr, vajce a všetky ostatné suroviny zmiešame na kompaktnú zmes. Koreniny som použila podobné ako na fašírky. Pozor na soľ záleží od chuti, ja som ani nesolila, lebo vegeta a syr sú slané. Namočíme si ruky v studenej vode a postupne tvarujeme stredne veľké bochníky, ktoré ukladáme na vymazaný pekáč. Potom do každého bochníka urobíme dnom pohárika jamku, aby sme vytvorili hniezdo.
-
2
Hniezda podlejeme cca 1 dcl vody a pečieme elektrická rúra-20 minút a pred dopečením ešte cca 5 min. vrch zagrilujeme.
- 3
Hotové hniezda podáva horúce, svoje urobí aj roztečený syr. Do každej jamky vložíme zmes zeleniny, alebo 1/4 vajíčka navrdo, malé cibuľky a kopček strúhanej mrkvy, ktorú ochutíme predtým citrónovou šťavou. Môj TIP: hniezda môžeme podávať aj studené, môžeme ich využiť aj na veľkonočnú misu naplniť ich vlašským šalátom, vajíčkom natvrdo, alebo zeleninovým šalátom. Záleží na vašej fantázii.
- 4
Ako prílohu podávame zemiaky v akejkoľvek úprave,veľmi sa hodí pyré, ktoré som urobila aj ja. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu