Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška

nonna - fotkanonna, 15. januára 2013
Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška
Foto: nonna

Z Vianočného kapra som si uchmatla jednu podkovičku a medzi sviatkami vyskúšala iný, ľahší a diétnejší štýl prípravy. Výsledok bol ľahodný. A pagáčoplacka zo Zobraziť celý popisZ Vianočného kapra som si uchmatla jednu podkovičku a medzi sviatkami vyskúšala iný, ľahší a diétnejší štýl prípravy. Výsledok bol ľahodný. A pagáčoplacka zo zvyšku cestíčka bola tiež dobre ohodnotená aj maminou,. ktorá frflala, že jej siaham na kapra a akurát tento kúsok bude chýbať na štedrovečernom stole.....

1
porcia
6 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks podkovička
2 PL
1 ks
3 ČL napr. Ruland šedý
4 ČL
4 ČL
1 ČL
1 PL
cca 20 g
1,5 KL
 trochu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 1
  2. 2

    Podkovičku posypeme z oboch strán 1KL korenia Adžika a polejeme každú stranu 1ČL vína. Prikryjeme a necháme cca 24 hodín marinovať v chlade.

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčko rozhabarkujeme, zmiešame s jogurtom a 1ČL vína, okoreníme 1/2KL Adžiky, trochu osolíme.

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme orechy, corn flakesy a múku a dobre rovnomerne rozmiešame.

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 4
  5. 5

    V tomto cestíčku dôkladne obalíme kapra.

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 5
  6. 6

    Rozohrejeme olej s maslom a kapra v tejto zmesi vypražíme cca 4 minútky z každej strany.

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo! Odporúčam ako prílohu obyčajné, varené zemiaky alebo zemiakové pyré.

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 7
  8. 8

    Ponúknite sa, ĽAHODNÉ CHUTNANIE!

    Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška - obrázok 8

Diskusia k receptu

radost
@nonna kapor je lahodná ryba..na vianočnom stole nám nikdy nechýba...vymyslela si nové cestíčko..určite chutné je to papaníčko...
=čím jednoduchšie-tým chutnejšie=
:-))
radulienka
@Nonna , opäť nový chutný recept, musím oskúšať a poreferujem, ale určite to bude mňamkové, dík za receptík...
nonna
@rybarkuchar - TY si ma obvzlášť potešil svojím kratučkým, strohým komentom, v ktorom je ovšem povedané MNOHO a hlavne uznanlivého. Moooooooooooc si cením!!!! Želám tancujúce chuťové poháriky pri ochutnávaní! :)
nonna
@radost - ďakujem veľmi pekne, potešil ma aj Tvoj milý komentík. Je vskutku ľahodná a s vínečkom delikatesa. Ryba potrebuje tekutinu a prečo by to mala byť furt len voda, nie? Aj Teba želám teraz už len krásnu polnoc a zároveň Ťa vítam medzi nami Varecháčmi, nech sa Ti kulinárčina darí, máš s ňou zábavu aj poučenie a predovšetkým z nej prevelikú RADOSŤ!!! :)
nonna
@radulienka - Ty aby si nebola milá a pozitívne hodnotiaca....Tvoje kladné hodnotenia sú vždy povzbudením pre mňa. Posielam Slovenského kaprišťa do Českej metropoly. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia