Foto: nonna
Z Vianočného kapra som si uchmatla jednu podkovičku a medzi sviatkami vyskúšala iný, ľahší a diétnejší štýl prípravy. Výsledok bol ľahodný. A pagáčoplacka zo Zobraziť celý popisZ Vianočného kapra som si uchmatla jednu podkovičku a medzi sviatkami vyskúšala iný, ľahší a diétnejší štýl prípravy. Výsledok bol ľahodný. A pagáčoplacka zo zvyšku cestíčka bola tiež dobre ohodnotená aj maminou,. ktorá frflala, že jej siaham na kapra a akurát tento kúsok bude chýbať na štedrovečernom stole.....
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks podkovička |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
3 ČL napr. Ruland šedý |
|
4 ČL |
|
4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
cca 20 g |
|
1,5 KL |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Podkovičku posypeme z oboch strán 1KL korenia Adžika a polejeme každú stranu 1ČL vína. Prikryjeme a necháme cca 24 hodín marinovať v chlade.
-
3
Vajíčko rozhabarkujeme, zmiešame s jogurtom a 1ČL vína, okoreníme 1/2KL Adžiky, trochu osolíme.
-
4
Pridáme orechy, corn flakesy a múku a dobre rovnomerne rozmiešame.
-
5
V tomto cestíčku dôkladne obalíme kapra.
-
6
Rozohrejeme olej s maslom a kapra v tejto zmesi vypražíme cca 4 minútky z každej strany.
-
7
Hotovo! Odporúčam ako prílohu obyčajné, varené zemiaky alebo zemiakové pyré.
-
8
Ponúknite sa, ĽAHODNÉ CHUTNANIE!
=čím jednoduchšie-tým chutnejšie=
:-))