Smotanové kocky

ivi262 - bez fotkyivi262, 27. januára 2011

Suroviny

Krém:
3
20 dkg
3
7,5 dcl
Olejová piškóta:
30 dkg
1,5 dcl
1,5 dcl
1
6
30 dkg




Postup

  1. 1

    Upečieme si olejovú piškótu. Natrieme ju džemom pridáme polovicu pripraveného krému a naň poukladáme piškóty, ktoré máčame v káve s rumom. Natrieme druhú polovicu krému.

  2. 2

    Vyšľaháme šľahačku natrieme ju na vrch a ozdobíme strúhanou čokoládou alebo čokoládovými hoblinami.

Diskusia k receptu

3sandra3
v rozpise surovín zrejme ešte chýba smotana na šľahanie
tonicka53
tie tri kyslé smotany v rozpise nemajú byť náhodou na šľahanie? Podľa mňa sa kyslé smotany nedajú vyšľahať na šľahačku ktorá je natretá na vrchu.
aja1616
Podobný koláč poznám pod názvom Božská Máňa. Postup je taký, že sa uvarí kaša zo zlatého klasu, mlieka a cukru. Nechá sa vychladnúť a zašľahajú sa do toho pochúťkové smotany. Najlepšie tuhšie. Ja dávam Lidlové. Tá šľahačka ide na vrch, ale nemusí byť. Každý podľa svojej chuti. Stačí posypať grankom, alebo čokoládou. Inak je to veľmi dobrý koláčik.
porzellanka
Zakusok vyzera skvele, rada by som vyskusala kusok. @ivi262 ale v surovinach ti chybaju piskoty, kava, slahacka, dzem. Popis nie je tiez jasny... sadni si este na moment k pocitacu a dopln recept. Recepty si tu hladaju aj "nekuchari" a ti nevedia, ako postupovat.
jeka
dievčatá ten zákusok sa dá urobiť aj bez šľahačky,len s kyslou smotanou,prášk cukor podľa cutí/ja davám dva lyžice/,jeden vanilkový cukor, ale musí tam ísť aj želatína aby to trochu dlhie vydržalo/ja som davála potr.želatínu/.Ked sa rýchlo spapká tak si uvarím šťavu z kompótu a gustinu,vlejem to do smotany ,natriem na koláč ,dám trochu stuhnúť ,lebo dlhšie to nevydrží a behom hodiny je koláč preč.
evanaaa
Veru, ten recept je neúplný, nejasný a to nie som začiatočník. Napríklad, pišk. cesto - vajcia sa šľahajú celé alebo sneh a žľtka zvlášť?
meryfri
minulý týždeň som robila podobný a tu na vareche sa volá nebeské rezy...odporúčam ...je super a dobre rozpísaný ahojte
evanaaa
Meryfri, pozrela som si tie Nebeské rezy od Matahari1974, a už viem presnejší postup, ano, je to ono a dobre to vypadá .
enss
Robila som smotanové kocky v nedeľu, popis v recepte úplne stačil, nie je to nič zložité. Piškótu som robila z celých vajec naraz, bola veľmi dobrá. Šľahačku navrch som nedávala, zákusok bol bohatý až-až aj bez nej a bol vynikajúci.
3sandra3
len si neviem predstaviť spojiť uvarený puding s tými smotanami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia