Sliezsky bigos

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Sliezsky bigos
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
400 g
1 čl
2 čl
4 ks
1 čl
2 ks
1 hrsť
200 g
400 g
150 g




Postup

  1. 1

    Prepláchnutú kapustu zalejeme vriacou vodou a pridáme na kúsky nakrájané hovädzie mäso. Osolíme a pridáme všetko korenie, nakrájanú cibuľu a huby.

  2. 2

    Všetko dusíme, pridáme masť a občas podlejeme. Po niekoľkých hodinách dusenia pri nižšej teplote odstavíme a uložíme do chladu.

  3. 3

    Na druhý deň opäť uvedieme do varu, pridáme nakrájané bravčové mäso a oškvarky.

  4. 4

    Všetko dusíme opäť niekoľko hodín, odstavíme a uložíme do chladu. Na tretí deň pridáme nakrájanú klobásu a znova dlho dusíme.

Diskusia k receptu

yogicek
Uf. Teda @afataga proti tomuto šéfkuchárovi čo sa týka používania masti sme iba slabý odvar.:)))
evanaaa
No, tri dni variť, to by som musela mať ešte niečo navarené, takže variť dupľovane......len ten postup sa mi nejak nevidí - mäso hodiť do kapusty a všetko dusiť a až potom pridať masť, tak to by sa už ani nemusela pridať vôbec, ak sa to podusilo aj bez nej. Ale keďže nepoznám, či je to ten správny recept, tak nemôžem ani posúdiť a porovnať s iným. Bigos som jedla len raz, aj to kúpený, mala som naň chuť ale tú si ani nepamätám už.
evanaaa
Pridávam - možno to nebol tento sliezsky.......ale to, čo je na tanieri, by mi asi nestačilo na nasýtenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia