Sliezsky bigos
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
240 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prepláchnutú kapustu zalejeme vriacou vodou a pridáme na kúsky nakrájané hovädzie mäso. Osolíme a pridáme všetko korenie, nakrájanú cibuľu a huby.
- 2
Všetko dusíme, pridáme masť a občas podlejeme. Po niekoľkých hodinách dusenia pri nižšej teplote odstavíme a uložíme do chladu.
- 3
Na druhý deň opäť uvedieme do varu, pridáme nakrájané bravčové mäso a oškvarky.
- 4
Všetko dusíme opäť niekoľko hodín, odstavíme a uložíme do chladu. Na tretí deň pridáme nakrájanú klobásu a znova dlho dusíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu