Topinamburová polievka s medovým rilette
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Topinambury očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnaké plátky. Dáme do hrnca a podlejeme vodou, aby sa ponorili. Pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu a varíme 25 minút, kým topinambury úplne nezmäknú. Tyčovým mixérom obsah hrnca rozmixujeme a dáme späť variť. Osolíme, okoreníme a pridáme vegetu. Necháme povariť minútu, pridáme maslo a odstavíme.
- 2
Na riletu spravíme bešamelovú omáčku. Maslo necháme rozpustiť v menšom hrnci a pridáme múku, podlejeme studeným mliekom a varíme, kým nevznikne hustejšia kaša. Pridáme na menšie kúsky nasekané hydinové mäso, okoreníme, osolíme a pridáme med. Keď to celé vychladne, pomocou čajovej lyžičky vytvarujeme guľky a obalíme ich v trojobale, len namiesto strúhanky použijeme kukuričné lupienky. Obalené guľky vysmažíme v oleji.
- 3
Pri podávaní dáme do stredu taniera kopček zemiakového pyré, na to posadíme riletu a podlejeme horúcou polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak skvelý recept