Topinamburová polievka s medovým rilette

Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
Topinamburová polievka s medovým rilette
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na polievku:
1 PL
1 ks
50 g
1 PL
Rileta:
400 g
50 g
200 ml
1 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Topinambury očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnaké plátky. Dáme do hrnca a podlejeme vodou, aby sa ponorili. Pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu a varíme 25 minút, kým topinambury úplne nezmäknú. Tyčovým mixérom obsah hrnca rozmixujeme a dáme späť variť. Osolíme, okoreníme a pridáme vegetu. Necháme povariť minútu, pridáme maslo a odstavíme.

  2. 2

    Na riletu spravíme bešamelovú omáčku. Maslo necháme rozpustiť v menšom hrnci a pridáme múku, podlejeme studeným mliekom a varíme, kým nevznikne hustejšia kaša. Pridáme na menšie kúsky nasekané hydinové mäso, okoreníme, osolíme a pridáme med. Keď to celé vychladne, pomocou čajovej lyžičky vytvarujeme guľky a obalíme ich v trojobale, len namiesto strúhanky použijeme kukuričné lupienky. Obalené guľky vysmažíme v oleji.

  3. 3

    Pri podávaní dáme do stredu taniera kopček zemiakového pyré, na to posadíme riletu a podlejeme horúcou polievkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Len kde tie topinambury vziať? Viem, sú dobré najmä pre diabetikov a mať ich, recept by som si trochu prispôsobila.
safran
fúha?! executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň používajú vegetu?
inak skvelý recept
1x vini55