Balatonka

lulu24 - fotkalulu24, 19. januára 2011

Tento recept volá tak moja mamka a je to vynikajúca pikantná pochúťka.

4-5
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0.5 kg mleté
2 PL
10 ks
podľa chuti červené guľaté
polovičku čajovej lyžičky
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mleté bravčové mäso opečieme na masti,pridáme nadrobno pokrájané sterilizované uhorky a feferonky.Okoreníme,prípadne osolíme podľa chuti a pridáme horčicu.Dusíme zhruba 20 minút.Túto zmes môžme podávať k zemiakovým plackám.Je to trošku mastnejšie jedlo ale zato vynikajúce pre tých čo obľubujú pikantné.

Diskusia k receptu

letisia
tento recept tu už niekto dal tuším pod názvom Fraštacká pochúťka, Hlohovčania to poznajú aj pod názvom Balatónska pochúťka.....je to výborné
strigus
milujem pikantné a aj toto robievam ako pikantnú bravčovinku, tento názov som nepoznala :)
evanaaa
Fraštackú pochúťku som tu nenašla, ale Sovka sem dala podobný recept, len v ňom nie je mleté mäso, ale krájané na supertenké plátočky. Ale myslím, že jedno aj druhé je dobré .
enge149
áno,poznám,aj mne viac chutí nakrájané a u nás je to "košovská pochúťka"podávala sa v pivnici v Koši..
piczur
aj ja to poznám pod názvom "košovská". naozaj jedno mňam papáníčko. ďakujem, za pripomenutie receptu. niekedy ako by som zabudla na niektoré recepty. je fajn mať niekoho kto to občas pripomenie. ešte raz ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia