Foto: katkaszaboova
Nechcem sa chváliť cudzím perím, ale... bublaninu som robievala podľa receptu mojej mamky, a už dávno som hľadala inú - lepšiu alternatívu. A konečne Zobraziť celý popisNechcem sa chváliť cudzím perím, ale... bublaninu som robievala podľa receptu mojej mamky, a už dávno som hľadala inú - lepšiu alternatívu. A konečne som našla tento recept, tu na vareche! Pridala ho Elisticka, za čo jej veľmi pekne ďakujem! Recept je jednoduchý, bez použitia váhy (ako odmerku som použila 300ml-ový pohár), a výsledok presne podľa môjho gusta. Ponúkam ho s iným ovocím a pridaním čokolády do cesta.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si ovocie a čokoládu. Ja som zvolila hrušky, (ale samozrejme sa dá použiť rôzne ovocie) ktoré nakrájame na malé kúsky. Keďže sa postupne pri pečení zbavujem zásob čokoládových zajačikov, použila som jedného veľkého :-) Polámala som ho na malé kúsky.
-
2
Pripravíme si cesto: zvlášť som vyšľahala bielky so štipkou soli na tuhý sneh a potom žľtky s práškovým cukrom. Potom som pridala aj mlieko, olej, a nakoniec múku s kypriacim práškom.
-
3
Do vzniknutej masy som zapracovala ručne sneh a čokoládu.
-
4
Plech som vyložila papierom na pečenie, vyliala cesto, poukladala ovocie, vložila do rúry a piekla cca. 40 min. na 180C.
-
5
Krásnu bublaninku som ešte ozdobila čokoládovou polevou, a musím povedať že bola taká dobrá, že hneď zmizla z taniera. Odporúčam ku kávičke! Dobrú chuť!
Diskusia k receptu