Makové rezy

brigita - fotkabrigita, 7. marca 2010

Toto je pravý názov ale mi ho voláme koláč lenivej kuchárky /asi preto že tam ide celý mak/.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
3/4 hrnčeka
3 PL
3/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1/2 bal.
1/2 hrnčeka
250 g
80 g




Postup

  1. 1

    Žľtky a cukor vymiešame do penista a za stáleho miešania postupne pridávame vodu. Potom vmiešame mak,múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech alebo na pekáci papier a upečieme. Na vychladnutý plát navrstvíme plnku a ozdobíme orechami alebo postrúhanou čokoládou.

  2. 2

    Príprava plnky: Z mlieka , žĺtkov a krémového prášku uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli hustú kašu, ktorú po vychladnutí pridávame do masla vymiešaného s práškovým a vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

resko
koľko žľtkov ide do cesta akoľko do plnky?
sovka62
Brigita, ja som asi ešte lenivejšia. Robím podobný koláč, do cesta ide aj olej, ale s krémom sa neobťažujem. Upečiem, polejem citrónovou polevou (tá sa v šľahači spraví prakticky sama) a hotovo.
tinca
Aj ja som viackrát robila ako Sovka a nemá chybu.
brigita
2 do cesta a 2 do plkny, niekedy dám všetky do cesta a plnku robím len z krémového prášku zlatý klas
brigita
sovka 62, mňa varenie bavý, aj pečenie ale rada aj hačkujem aj teraz som dokončila dečku to je pre mňa oddych, keď prídem vytočená z roboty. A kprečo by som sa mala ukracovať o plnku, všetci ju majú radí.
mariaklara
O recepte som dávno počula, no a teraz ho môžem vyskúšať, mak ešte mám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia