Toto je pravý názov ale mi ho voláme koláč lenivej kuchárky /asi preto že tam ide celý mak/.
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žľtky a cukor vymiešame do penista a za stáleho miešania postupne pridávame vodu. Potom vmiešame mak,múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech alebo na pekáci papier a upečieme. Na vychladnutý plát navrstvíme plnku a ozdobíme orechami alebo postrúhanou čokoládou.
- 2
Príprava plnky: Z mlieka , žĺtkov a krémového prášku uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli hustú kašu, ktorú po vychladnutí pridávame do masla vymiešaného s práškovým a vanilkovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu