Dvojsyrové excelentné lasagne fotorecept

jody - fotkajody, 27. júla 2010
Dvojsyrové excelentné lasagne (fotorecept)
Foto: jody

Mama kričí zo špajze: "Našla som lasagne! Je ich len pár, uvaríme z nich niečo!" A tak sme uvarili.

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nachystáme kopec surovín. Rajčinu a salám nakrájame na pásiky, pór na kolieska. Oba syry nastrúhame. Špenátové listy necháme tak.

    Dvojsyrové excelentné lasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do maslom vymazanej zapekacej misky ukladáme vrstvy - naspodok lasagne (nepredváram), vrstva špenátu, rajčiny, salám, pór a zasa dokola... (Musím sa priznať, zle som odhadla množstvo a jedna vrstva lazaní by bola chýbala, tak som namiesto nich nasypala cestoviny kolienka :-) Poslednú vrstvu tvoria lasagne.

    Dvojsyrové excelentné lasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na domácom masle speníme múku, opečieme, zalejeme domácim mliekom a za stáleho miešania uvaríme bešamel. Riedime mliekom, nemal by byť príliš hustý. Dochutíme soľou (s tou opatrne, syry sú slané), čiernym korením a muškátovým kvetom. Nakoniec pridáme oba nastrúhané syry, vypneme oheň a necháme rozpustiť. Zalejeme pripravenú zmes.

    Dvojsyrové excelentné lasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme podľa typu trúby na 180 stupňov cca 40 minút, nemalo by tam byť priveľa tekutiny a vrch by mal byť zapečený. Kto je schopný, nechá vychladnúť a krája na úhľadné porcie, my sme nečakali a pohltali to horúce. DObrú chuť.

    Dvojsyrové excelentné lasagne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
takto rada varím aj ja, kuknem do komory, do chladničky a spojím to a ono a na počudovanie vždy je to dobré.... to tvoje vyzerá prudko jedlé :-)
tetuska
robila som s mletým mäsom, boli vynikajúce, lepšie ako z reštaurácie, minule sme si objednali a vôbec neboli podľa chuti, skúsim aj so špenátom, ešte nejaké lasagne mám v špajzi...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia