
Jablkovo-rebarborový lekvár
Na záhrade už dozreli jablká, cupocú jedno po druhom do trávy. Zbieram ich postupne, ...

Výborné silvestrovské praclíky so salajkou
Múku preosejeme, pridáme salajku, strúhaný syr, šľahačkovú smotanu, soľ, zmäknutý Palmarin a...

Marinované kuracie prsia v špenátovom liste
Tento recept mi dala moja dcéra z Francúzska kde ho robia dosť často a tak som ho...

Kuracie rolády
Kuracie prsia umyjeme a každé priečne rozrežeme na 2 plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a...

Jankova Hraškova polievka
Tento recept je moja slabá napodobnenina polievky, ktorú varieva moja mamka... Viem, že...

Cesnaková polievka
Túto cesnakovú polievku je možné pripraviť iba ak robíte bryndzové halušky. No výsledok ale stojí za...

Dusené krídla na paprikovej trikolóre
Morčacie krídla umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme, vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody,...

Chlebové bochníky plnené sušenymi paradajkami a pečeným cesnakom
Tento recept ako skoro vsetky moje recepty som nasla na internete.

Medové žerbó rezy s mandľami
Na tento víkend som upiekla veľmi chutné medové rezy v podobe žerbó, ako plnku som namiesto...

Arašidové kokosky
toto "cesto" sa nedá pokaziť. :) čaká sa len na upečenie, do 20 minút je...

Slovenské rožky (nielen) pre tých v zahraničí (GB a pod.)
Po mnohých neúspešných pokusoch ako si doma upiecť pravé slovenské rožky ma napadlo, že by som...

Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily
Recept je arabská kuchyňa. Irak. Tento chlieb laham, je tradíciou v Iraku. Pečie...

Domáci králik s tekvicovým prívarkom a knedľou
Urobila som manželovi radosť a pripravila mu králika.

Hlivová omáčka s rezancami
Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V...

Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...

Rýchly ovocný koláč - bábovka
Toto je momentálne náš najobľúbenejší recept, ktorý pečiem so všetkými druhmi ovocia.

Vyprážané myšky
Z jednotlivých prísad vypracujeme cesto. Vypracované cesto necháme vykysnúť, potom ho znova premiesime a opäť necháme...

Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...

Pide chlieb (na plnenie) - Turecko
Do pekárnicky dáme najprv tekuté potom sypké ingrediencie a necháme ju vypracovať cesto. (Odporúčam pozrieť v priebehu...

Tropická smoothie misa
Zdravá a osviežujúca alternatíva k zmrzline, táto hustá smoothie misa vás počas horúcich dní zaručene schladí...

Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou
Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, ...

Celozrnné palačinky
Rada kombinujem tradičné jedlá so zrnkami a celozrnnými prísadami. Začala som pridávať po lyžičkách, kým...

Okaté zapekanky
Jedna z rýchlych chuťoviek, či na večeru, či na raňajky, či len tak -...

Kulajda - pravá juhočeská
Odkedy som prvý raz ochutnal pravú kulajdu, varím ju doma. Skvelá, chutná a s...

Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...

Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...