Rezeň v cviklovom cestíčku
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 22. februára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné. Tak sa vlastne rodia nové jedlá – nové Zobraziť celý popisNa Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné. Tak sa vlastne rodia nové jedlá – nové spojenia vôní a chutí. Nebojte sa ich, skúšajte, ochutnávajte...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Do mlieka nastrúhame cviklu, pridáme hladkú múku, vajcia, soľ a urobíme hustejšie cestíčko.
- 2
Očistené zemiaky nastrúhame a vypracujeme cesto na halušky. Slaninku nakrájame na kocky a opražíme. Vo vriacej vode uvaríme halušky a dáme do misky, k pripravenému topenému syru.
- 3
Zamiešame spolu s opraženou slaninkou a podľa chuti dosolíme. V panvici necháme rozpáliť olej, kde budeme vkladať rezne, ktoré obalíme v cviklovom cestíčku. Takto obalené rezne vyprážame dozlatista. Vypražené rezne podávame s haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu