Janovského pečienková torta

glumik - bez fotkyglumik, 23. júla 2010

toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné - dokonca ho zvláda upiecť aj môj manžel :O)

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

40 dkg
4 ks
2 dl
250 ml




Postup

  1. 1

    Pečienku, vajcia, olej a smotanu na šľahanie dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkú kašu. Osolíme a dochutíme troškou vegety

  2. 2

    Pekáč vymastíme maslom alebo olejom a posypeme trochou strúhanky. Zmes vylejeme na pekáč alebo do misy z jánskeho skla a dáme piecť do trúby na 150-170 stupňov na 30- 40 minút.

  3. 3

    Po dopečení to hneď vyklopíme ešte horúce na tanier. Hotové jedlo podávame buď za tepla so zemiakovou kašou alebo za studena ho rozotrieme na chleba.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takto robievam, a nielen ja, akože falošnú husaciu pečeň z kuracích pečieno, ale dá sa aj z bravčovej. Ako som si všimla, hovädziu pečeň málokto používa a pritom je chuťovo niekedy lepšia ako bravčová, povedala by som že jemnejšia. J a už ani bravč. nekupujem.
lubjak
Tento recept bol popularny, ked sme boli mladi a bola nejaka oslava.Tiez sme to pripravovali ako falosnu husaciu pecen,namiesto oleja sa pridavala husacia mast.
glumik
jééj, tak to som prekvapená, že to poznáte, lebo v mojom okolí o tom nikto nepočul. A máte pravdu, je to recept od mojej babičky.
verka1
My sme robili len takú jednoduchú pašteku a veľmi chutila. Na udenej slaninke sme opražili cibuľu, pridali kur. pečienky, okorenili, pridali majorán a osolili, príp. vegeta. Rozmixovali a bolo čo na chlebík natrieť alebo ako náplň do lokší.
Ked som bola ešte doma u rodičov, kupovala sa bravčová pečeň, ale keď som si založila rodinu tak sme začali kupovať hovädziu a tak je to do dnes. Ale ja mám najradšej kuraciu.
evanaaa
Glumik, nie je to taký neznámy recept a tu ho nájdeš, ak si pohľadáš, vo viacerých obmenách. Aj ja dávam miesto oleja husaciu alebo kačaciu masť a sladkú smotanu, j jemnejšia.
bozulka
@evanaaa ,máš pravdu aj ja robím podobne ako ty.Hovädziu peč.mám aj ja radšej,len u nás býva málo alebo mám smolu,len ju treba odblaniť a potom je chutnejšia než bravčová.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia