Foto: bejulienka
Úžasný na osvieženie letných horúcich dní. Rýchla príprava, len je najlepšie ho spraviť deň vopred, aby dobre stuhol.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
120g |
|
150g |
|
2 dl |
|
2 dl |
|
3 ks |
|
1-2 lyžice |
|
1/2 balíčka |
|
Plnka: | |
750g |
|
150g |
|
50 |
|
1-2 ks |
|
10g |
|
250g |
|
250g |
|
1 plechovka |
|
Poleva: | |
1 l alebo šťava z kompótov |
|
2ks |
|
120g |
|
2 káv. lyžičky |
|
Postup
-
1
Vymiešame cukor so žĺtkami na penu, pridáme olej, mlieko, kakao, múku a tuhý sneh z bielok. Vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech. Pečieme na 170C/elektrická rúra, asi 20 min.
- 2
Želatínu pripravíme podľa návodu. Tvaroh zmiešame s pr. cukrom, smotanu vyšľaháme do tuha s van. cukrom /môžeme použiť aj práškovú smotanu v sáčku. Do tvarohu potom pridáme želatínu a vyšľahanú smotanu. Spolu premiešame. Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto
- 3
Na plnku ukladáme scedené ovocie /akékoľvek, koľko druhov chcete, ja dávam 3 druhy/v pásoch-viď. foto
- 4
Vodu alebo kompótovú šťavu uvaríme so zl. klasom, cukrom a citrondekom. Horúcu polevu nalejeme na ovocie. Doporučujem vylievať po lyžiciach, nakoľko poleva je ťažká a prepadla by sa vám do tvarohu. Nebolo by to ani pekné. A ak použijete kompótovú šťavu, zákusok nebude tak priesvitný a nebude sa veľmi dať rozoznať ovocie.
- 5
Zákusok je estetickejší, keď je pokrájaný na trojuholníky-pokrájam ho na kocky a už na tácke tú kocku šikmo prekrojím na polovicu a vzniknú mi dva trojuholníky. Robím ho vždy večer pred oslavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu