Ovocný koláč

bejulienka - fotkabejulienka, 29. júla 2011

Úžasný na osvieženie letných horúcich dní. Rýchla príprava, len je najlepšie ho spraviť deň vopred, aby dobre stuhol.

60
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
120g
150g
2 dl
2 dl
3 ks
1-2 lyžice
1/2 balíčka
Plnka:
750g
150g
50
1-2 ks
10g
250g
250g
1 plechovka
Poleva:
1 l alebo šťava z kompótov
2ks
120g
2 káv. lyžičky




Postup

  1. 1

    Vymiešame cukor so žĺtkami na penu, pridáme olej, mlieko, kakao, múku a tuhý sneh z bielok. Vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech. Pečieme na 170C/elektrická rúra, asi 20 min.

  2. 2

    Želatínu pripravíme podľa návodu. Tvaroh zmiešame s pr. cukrom, smotanu vyšľaháme do tuha s van. cukrom /môžeme použiť aj práškovú smotanu v sáčku. Do tvarohu potom pridáme želatínu a vyšľahanú smotanu. Spolu premiešame. Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto

  3. 3

    Na plnku ukladáme scedené ovocie /akékoľvek, koľko druhov chcete, ja dávam 3 druhy/v pásoch-viď. foto

  4. 4

    Vodu alebo kompótovú šťavu uvaríme so zl. klasom, cukrom a citrondekom. Horúcu polevu nalejeme na ovocie. Doporučujem vylievať po lyžiciach, nakoľko poleva je ťažká a prepadla by sa vám do tvarohu. Nebolo by to ani pekné. A ak použijete kompótovú šťavu, zákusok nebude tak priesvitný a nebude sa veľmi dať rozoznať ovocie.

  5. 5

    Zákusok je estetickejší, keď je pokrájaný na trojuholníky-pokrájam ho na kocky a už na tácke tú kocku šikmo prekrojím na polovicu a vzniknú mi dva trojuholníky. Robím ho vždy večer pred oslavou.

Diskusia k receptu

ancicka
Neviem ako ty,ale ja nemám dobrú skúsenosť so želatinou do tvarohu.ja radšej dám do tvarohu kys.smotanu,alebo šľahačku a na ovocie číru želatinu.
helca103
ja robím takúto plnku dosť často a želatína do tvarohu pasuje je to výborná plnka.
anina43
super koláčik, krásna foto, dik, ukladám, určite upečiem
bejulienka
vždy som sa bála robiť so želatínou, tak ako možno viaceré. Ale toto bol môj prvý koláč s ňou a vydaril sa výborne, len treba dodržať buď návod v recepte alebonávod na balíčku od želatíny
orchidea
Ja nemám zlú skúsenosť s pridaním želatiny k tvarohu a tento tvoj recept je veľmi pekný a určite aj výborný, svieže ovocné koláčiky sú ako stvorené na leto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia