Perníkový stromček fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 1. decembra 2011

Viem, že som už recept na moje perníčky dávala aj trochu skorej ale ktoré varechárky to nezaregistrovali pridávam ho ešte raz a už aj Zobraziť celý popisViem, že som už recept na moje perníčky dávala aj trochu skorej ale ktoré varechárky to nezaregistrovali pridávam ho ešte raz a už aj výrobok. Takto si robím krabičku na perníčky. Vlastne stromček.Na tento nápad som prišla keď som doma našla časopis Dorka niekoľko ročný a tam bol v prílohe stromček obkreslila som si dala na kartón steny som si urobila podľa seba a vrchný stromček musí byť o 1 cm vačší.A stromček bol na svete.

60 minút minút
príprava

Suroviny

Medové cesto:
270 g
110 g
90 g
1 ks
pol  lyžičky
1 PL
Bielková poleva:
2 ks
300 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tu chcem ukázať, že aj boky potriem bielkovou polevou a tak spájam a ako vidíte hore a dole na obrázku niekedy si pomáham šparadkami.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň som si cesto vyvalkala a upiekla stromček podľa šablóny čo som si vystrihla na kartón. Urobila som si bielkovú polevu na polevu som si tri krát preosiala práškový cukor odporučam kúpiť v Lídli je hladučký a nemá hrčky. A miešala som ručne pol hodinu. Žiaľ nenafotila som vykrajovanie a pečenie stromčeka.Nafotila som už len ako stromček skladám. Ale pridala som sem presný postup na pečenie a skladanie chalúpky a to je taký istý ako na tento stromček.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A takto som ďalej bielkovou polevou spájala stromček.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ mi stromček schol ozdobila som vrch stromčeka. Ešte aby som nezabudla stromček je upečený s dvoch dávok.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som ho naplnila perníčkami ktoré som si urobila s cesta čo mi ostalo zo stromčeka.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Perníčky z bližšia

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a takto je to komplet. A ešte tri zásady pečenia perníkov ktorých sa snažím dodržať. 1 - med musí byť horúci keď sa dáva do cesta. 2 - cesto musí minimálne 1 deň stáť. 3 - musí sa piecť krátko a vo veľmi vvhriatej rúre. Ale toto už určite každá viete no pre prípad.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sľúbila som postup pri skladaní chalúpky.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravené na pečenie

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upečené

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    No a skladnie č.1

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    číslo 2

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tu chcem ukázať, že aj boky potriem bielkovou polevou a tak spájam a ako vidíte hore a dole na obrázku niekedy si pomáham šparadlami.

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    číslo 4

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Konečná úprava a dokončenie

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Druhá ktorú si ozdobila vnučka

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    No a posledná

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    A rozprávočky je koniec

    Perníkový stromček (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

cica2
klobúk dole, to by som nedokázala, si šikulka!
jerica
@Sonulienka , spadli mi okuliare , vypadlo jedno oko , počúvam rozhlas SR1 relácia o liekovej politike aj ma vytáčalo ako som to počúvala , ale Tvoj recept ma dokázal potešiť ale aj odtočiť, určite to je príjemné pohladenie OKA , krásne popísané a v poslednom popise pridané rady sú k nezaplateniu,veď dnes platíš skoro všade čo i len klučku na dverách potlačíš:-)
sonulienka
@jerica ďakujem ale to už možno každá tie rady vedia a som rada,že som Ťa potešila potešenie je aj na mojej strane.
hubata
Kráásny plnený stromček, veľmi pekne, vkusne ozdobený. Môže byť aj ako darček. Je veľmi pekný.
sneica
pekne medovnicky a pekna medovnikova doza...a ako pise @jerica ze v bode 7 su pridané rady k nezaplateniu,sama som sa nedavno o tom presvedcila ...:)
jankavaskova
Aj ja dakujem za info, nevedela som napriklad, ze ten med ma byt horuci, medovnicky-pernicky sice boli super, ale teraz ich hadam este viac vylepsim :-)
jamalinka
klobúk dolu, je to veľmi dobrý nápad aj ako obadriť svojich blízkych, troška ma pomýlila Vaš informácia, že med má byť horúci. Včera som si zarábala tiež cesto na medovníčky práve tam bolo zdôraznené, že med nesmie byť ani len teplý nie to ešte horúci, ale musí byť tekutý. Postupovala som presne podľa pokynov aj med som vonku chladila a napriek tomu som musela pridávať múku, stále mi cesto redlo. Recept je podobný Vášmu s malými odchýlkami vo váhe potravín. Môj recept je od vychýrenej medovníčkarky. A skúšala ho moja známa jej to cesto neredlo , práve naopak má ich veľmi vzhľadné aj mäkučké. Dala som cesto odpočívať a uvidím ako sa mi bude s ním zajtra pracovať. Čo sa mohlo stať , vie niekto?
sonulienka
@jamalinka ja nikdy nemusím pridávať múku a práve keď je med studený sa mi ťažšie cesto miesi do tohoto nejde žiaden tuk. Neviem treba skúšať a už som vyskúšala veľa receptov a skutočne tento sa mi najviac osvedčil aj na perníčky. Odkladám ich tak, že ich dám do krabice a do stredu položím chlieb - ten stvrdne a perníčky sú makučké. Ale pozor chlebík sa nesmie dotýkať perníkov a musí sa obmieňať.
sonulienka
Ešte som zabudla napísať, že aj tento recept mám od medovnikárky ktoré bolo poblikované v jednej knihe mám to už roky keď som ešte pracovala.
tatranka
@sonulienka si ty ale šikovnica.Ja poukladám perníčky do škatule a hotovo.A ty si urobíš takúto nápaditú vianočnú aj dekoráciu aj praktyckú krabicu na medovníčky.No čo dodať.Hodne výhry.!!!
sonulienka
Srdečná vďaka všetkým potešili ste ma,že sa Vám to páči ešte by som chcela pridať ako spájam chalúpku chcela by to vedieť @gabuska33 len neviem či mi to už varecha umožní ak áno tak možno dnes to ešte dám na varechu
redakcia
@sonulienka , veď si pridaj ďalšie body do postupu v tomto recepte a tam vysvetli spájanie dielov chalúpky. Stačí si dať upraviť recept.
vavan
to je hotové umelecké dielo,náááááádherný stromček
sonulienka
@domci4 tak že med má byť skutočne teplý no ja som si dala pohár s medom do hrnca kde som dala vodu zapla plyn a med sa mi zohrial.Samozrejme nemusí byť doslova vriaci ale nech je teplý lepšie sa potom cesto spracuje.Teraz keď som robila a trocha som sa pozabudla všetky suroviny som už mala spolu a med mi vychladol sa mi ťažšie cesto dávalo do kopy.Ale inak neni myslím si nič iné v tom. @redakcie ďakujem za radu a tak to pridám dúfam,že si to @gabuska33 všimne.
hubarka35
krása nevídaná-ja tiež dávam teplý medík do medovníkov-cesta ked zarábam-piekla som za s advent.kalendáre....pridám receptík...
sonulienka
Ďakujem Vám všetkým ani som si nepozerala len teraz keď ste mi napísali.
jerica
@sonulienka ako som už písala , oko som si vyliečila keď som videla že recept bol ocenený zaslúžene , preto gratulujem k praktickej výhre a teším sa na ďaľšie Tvoje recepty s radami:))
sonulienka
@jerice ešte raz ďakujem ale aj Tebe gratulujem ten losos nemá chybu a už je uložený v KK na vianoce bude u nás práve podľa Tvojho receptu. Tak ak sa Ti "začkne" tak to preto,že chválime Tvoj recept.
anaska
@sonulienka , dobré nápady, pekná práca. Srdečne gratulujem k výhre. Krásne Vianoce prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia