Foto: irenaw
Recept je z knihy Americké pečivo. Tieto cookies nás sprevádzajú rodinnými oslavami, posedeniami s priateľmi, na večierkoch v práci alebo škole, na cestách. Chutia Zobraziť celý popisRecept je z knihy Americké pečivo. Tieto cookies nás sprevádzajú rodinnými oslavami, posedeniami s priateľmi, na večierkoch v práci alebo škole, na cestách. Chutia každému, jednoducho sa pripravujú a dobre prenášajú. Čo viac dodať?... Aha, už viem. V pôvodnom recepte je dvojnásobok cukru a nie sú mleté oriešky. Ak by niekto chcel skúsiť originál :)
príprava
na 160 °C
Suroviny
mokré prísady: | |
280 g |
|
90 g |
|
3 ks |
|
suché prísady: | |
280 g |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
100 g |
|
20 g |
|
110 g |
|
okrem toho: | |
50 ks |
|
|
Postup
-
1
Rúru dáme predhrievať na 160°C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Pripravíme si misku 1. - mokré prísady (takú, ktorá môže ísť nad paru). Dáme do nej čokoládu a nad parou roztopíme. Odstavíme a pridáme maslo. Po rozpustení masla (čím sme aj schladili čokoládu) vmiešame 3 vajcia.
- 2
Pripravíme si misku 2 - suché prísady. Všetko suché z rozpisu navážime a zmiešame. Sypkú zmes pridáme do čokoládovej hmoty. (Oriešky som dala tentokrát lieskové nasucho opražené ale najčastejšie používam vlašské.)
- 3
Čajovou lyžičkou alebo rukou formujeme malé guľky, uložíme na plech a do stredu každej vtlačíme kešu oriešok (už som dala všetky možné oriešky, tentokrát mandle, ale chutia nám aj bez orieška). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 12-13 minút. Nie dlhšie aby sme ich nevysušili, vnútri majú zostať úplne mäkké.
- 4
Takto vyzerajú upečené. Môžete ich posypať práškovým cukrom. Zvyčajne ich necukrujem, ale v origináli to bolo... A teraz to vydržať, kým vychladnú. Už keď začnete s prípravou cesta, bude všade voňať čokoláda a maškrtníci sa budú dookola pýtať, kedy to už bude. Z uvedeného množstva je asi 50 menších koláčikov. Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu