Pečené kuracie stehná so smotanou a s bryndzou
Foto: kuchtabuchta
Zapekané kuracie stehná na
smotane s bryndzou a cesnakom. Prílohou je ryžou s kapiou.
Zdroj: Recept vznikol pri čítaní množstva receptov na internete. No prispôsobila som si prípravu podľa seba.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná nakrájame na štvrťky (môžeme ich zbaviť kože, ale nemusíme), osolíme, okoreníme, použijeme korenie na pečené kurča a stehná prudko opečieme na panvici s olejom, z každej strany cca 2 minút). Opečené kuracie stehná preložíme do zapekacej misy a podlejeme výpekom, ktorý ostal v panvici.
- 2
V miske zmiešame smotanu na varenie, kyslú smotanu, bryndzu, najemno pokrájanú cibuľu, cesnak (podľa chuti, ja dávam niekedy aj celú hlávku cesnak,u lebo ho máme všetci radi), posekanú petržlenovú vňať a trocha osolíme a pridáme čierne korenie. Vymiešame a zmes vylejeme na kuracie stehná. Zakryté dáme piecť do rúry na cca 20-30 minút pri 200 °C. Potom odkryjeme a necháme ich ešte 10 minút zapiecť.
- 3
Ryžu pripravíme klasicky, množstvo si zvoľte sami, podľa toho, koľko potrebujete. Ryžu premyjeme, opražíme minútku - dve na oleji, zalejeme vriacou vodou a pridáme na kocky nakrájanú kapiu. Môžeme osoliť a necháme variť prikryté, kým ryža nie je mäkká.
- 4
Dobrú chuť.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu