Tofu s ananásom a mandľami fotorecept

Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 16. júna 2011
Tofu s ananásom a mandľami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
20 g
10 g
100 g
50 g
30 g
20 g
50 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Tofu a ananás nakrájame na rovnaké kocky.

  2. 2

    Opečieme na oleji s mandľami, cesnakom a piri papričkami.

  3. 3

    Zalejeme sójovou omáčkou a bielym vínom, pridáme karí pastu a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode.

  4. 4

    Náš tip: Piri papričky môžeme nahradiť iným druhom, napríklad papričkami jalapeňos alebo feferónkami.

Diskusia k receptu

kuchticka
Zaujimave - cesnak a ananas - ako sa to hodi k sebe musime vyskusat. Neviem co je kari pasta. Tofu robim vzdy s cesnakom a roznymi inymi zeleninamai, najma paprickami roznych farieb a chuti.
zabiatko66
mňam, hned by som si dala. Ananás doma mám už len kúpiť tofu. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia