Banánové rúrky
Tento recept som našla v Malej škole varenia od M. Hanzelovej. Dnes som ho vyskúšala, lebo čakám...
Rascový celozrný chlieb
Do misky preosejem múku, pridám vodu, soľ, cukor, masť, rozmrvené droždie a rascu. Všetko spolu zamiešam a...
Bazalkovo-paradajkový tvaroh
Nic jednoduššího na přípravu, než tvaroh do mísy, na drobnějěí kousky nasekanou bazalku, rajčata, dochucené majolkou a solí....
Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo,...
Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia
Máte chuť na voňavé domáce pečivo bez lepku, ale nemáte čas čakať kým vykysne? Máme pre vás riešenie....
Moja miš-maš polievka
Miš-maš :) prečo?pretože v polievke je naozaj všetko možné, podobá sa na českú bramboračku, ale ja do...
Zemiaky naše každodenné...
Chceli sme ísť kdesi medzi medzi zeleň do prírody, ale vietor kmáše konáre stromov. A tak som...
Tvaroháčiky
Je to veľmi jednoduché, čo zvládne naozaj každý. Keď ich urobím, zmiznú ihneď z taniera.
Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...
Segedínske tvarohové rezy
Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.
Karfiolový šalát
Karfiol očistíme, pod tečúcou vodou umyjeme a rozoberieme na ružičky. Rozobratý karfiol nasypeme do vriacej osolenej...
Vyprážané paprčky
Náročné na prípravu, ale keď ľúbiš ozajstné jedlo, tak to stojí zato.
Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...
Staročeská omáčka ŽAHOUR I
V období bohatého na letné sezónne ovocie ~ čučoriedky, ostružiny, malinoostružiny ~ robím k ovocnej...
Nátierka á la Daniela
Keďže nátierok nie je nikdy dosť a teraz na Silvestra je príležitosť ako stvorená na prípravu slaných...
Lazane à la slivkové gule
Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom,...
Bryndza v lieskovcovej hruške
Hrušky ošúpeme, zvrchu zrežeme a vydlabeme. Bryndzu zmiešame s nasekanou pažítkou a okoreníme čerstvo namletým...
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Osviežujúca letná limonáda z čerstvej medovky
Limonáda z čerstvej medovky poteší v horúcich teplotách počas dňa. Príprava je nenáročná a výsledok je...
Salsa s mangom a koriandrom
Sledujeme naše ubúdajäce kilá v pokračovaní a s nádejou na úspech! Pomáha nám aj aktívny kontakt s...
Sladká chala
Nezmierila som sa s tým, že novoročná sladká chala bude jednoducho sladšia verzia tej chaly (barchesu), ktorú pečiem každý týždeň....
Banánové pokušenie
PISKOTOVE CESTO POTRHAME DO MISIEK. NUTELU SI DAME TROSKU ROZTOPIT DO MIKROVLNKY POLEJEME NA POTRAHANE CESTO...
Šunková nátierka
Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...
Bleskové zemiačiky
Tento recept robím deťom veľmi často. Dresing je výborný aj na jednohubky na Silvestra alebo rôzne oslavy....
Syrový šalát
Tento syrový šalát sa teší v mojom okolí všeobecnej obľube, dokonca aj stravníci, ktorí Nivu...
Silvestrovské hubáky
Očistené huby nakrájame na plátky a na masle podusíme. Z mlieka, žĺtkov, múky a...
Cestovinový šalát so šafranom a s ovčím syrom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode , scedíme ich a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme, ...