Plnené šampiňóny

bejulienka - fotkabejulienka, 5. októbra 2011

Asi najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Sýte, v podstate lacné. Skvelé s chladeným bielym vínkom!

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
10-15 ks
10-15 dag alebo šunka
1 ks
1 ks
1-2 v črievku




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode, varíme asi 10-15min., aby sa plne neuvarili. Zlejeme vodu a na vymastený plech či pekáč ich vysypeme.

    Plnené šampiňóny - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si umyjeme hríby /ja ich od šupky nečistím, vraj šampiňóny sa nemajú čistiť/, odtrhneme stopky a vydlabeme hnedé vnútro do misky. Môžeme vydlabať aj hlbšie, aj z bielej časti hríbu, bude viac plnky, tak, aby sa veľmi šampiňón neotvoril, neroztrhal.

    Plnené šampiňóny - obrázok 2
  3. 3

    Stopky pokrájame nadrobno /fotka je zblízka, nie na také veľké kúsky ako na obrázku/ a pridáme k vydlabanej mase.

    Plnené šampiňóny - obrázok 3
  4. 4

    Veľkú cibuľu nadrobno pokrájame, dáme opražiť na olej, pridáme masu z hríbov a 10min. dusíme. Potom pridáme salámu suchú, či diétnu alebo šunkovú /nemusíme priidať/a chvíľu popražíme. Nakoniec do toho vytlačíme tavený syr a miešame asi 5-8min., kým sa masa nezlepí dokopy. Odstavíme.

    Plnené šampiňóny - obrázok 4
  5. 5

    Čajovou lyžičkou naplníme šampiňóny a potom ich poukladáme na zemiaky v pekáči. Pečieme na 180C , asi 30min, Príp. aj dlhšie, aby sa zemiačiky viac opiekli, len treba dať pozor, aby sa hríby veľmi nescvrkli, boli by vysušené. Podľa originál receptu sa na hríby už do rúry dáva za kopček kyslej smotany, ale ja ho dávam až pri servírovaní.../a môže sa posypať strúhaným syrom, na ktorý ja vždy zabudnem/. Ozdobíme napr. vňaťkou.

    Plnené šampiňóny - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
Bejka pekný rcp, robím podobne, ale ja dám ešte na každý hríbik kúsok masielka, zjmní to.:)
3sandra3
krásny recept,,, musí to byť riadna mňamka... ukladám si do kk
hannah22
tak toto vyskúšam,ukladám , zaujímavý receptík.... :))
sisinka131
Ja to robím dosť často, ale keď dusím na cibuľke hríby, pridám korenie, postrúhaný syr, nechám vychladnúť a vmiešam do toho vyšľahané bielko. Na vrch dám plátok syra a potom šup na chvíľku v jenskom skle s troškou oleja do trúby. Zemiaky varím zvlášť, pri tomto by sa mi nezapiekli tak rýchlo v trúbe
cica2
zbožňujem šampiňóny, krásny recept!:)
bejulienka
Nám takéto zemiaky chutia najlepšie k plneným šampiňónom. Skús, sisinka, možno ti zachutia viac ako tvoje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia