Zabíjačková terina fotorecept

Matej Šándor a Márió Gombos
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 30. januára 2015
Zabíjačková terina (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
200 g
3-4 ks
1 strúčik
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a osolíme, okoreníme. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme roztlačený cesnak a majorán a ešte trošku prevaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2


    Vychladnutú zmes pomelieme mlynčekom, surovú bravčovú pečeň takisto pomelieme.

  3. 3


    Pridáme jedno vajíčko a masu dobre vymiešame, formu na pečenie vymastíme, vystelieme slaninou a zmes nalejeme do formy. Pečieme 30 minút pri teplote 150 °C. Po vychladnutí krájame podľa potreby.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu