Zabíjačková terina fotorecept
Matej Šándor a Márió Gombos
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 30. januára 2015
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 30. januára 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a osolíme, okoreníme. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme roztlačený cesnak a majorán a ešte trošku prevaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.- 2
Vychladnutú zmes pomelieme mlynčekom, surovú bravčovú pečeň takisto pomelieme.- 3
Pridáme jedno vajíčko a masu dobre vymiešame, formu na pečenie vymastíme, vystelieme slaninou a zmes nalejeme do formy. Pečieme 30 minút pri teplote 150 °C. Po vychladnutí krájame podľa potreby.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/nasa-prva-terina-fotorecept/789...
dobruchut.azet.sk/recept/12331/terrine-z-diviny-a-hub/...
Terrine z jahňacieho je výborná so sušenými slivkami,skús pohľadať v angličtine,v oboch prípadoch je veľa kombinácií.Mne osobne viac chutila divina s bravčovým mäsom,ako len z diviny samotnej (s brusnicami :) ).