Čerenianska hríbiková cesnačka

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 1. apríla 2012
Čerenianska hríbiková cesnačka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
 , miešané hríbiky
1/2 ks
3 strúčiky
20 g
2,5 dl




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme slaninku, pridáme cibuľku, hríby a dobre osmažíme. Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do hrnca. Jemne dochutíme soľou, korením, rascou a posypeme sladkou paprikou. Zalejeme vývarom a pridáme pretlačený cesnak.

  2. 2

    Všetko varíme, až kým nie sú zemiaky uvarené. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    K polievke sa hodí podávať opečený chlebík so syrom.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Kto má rád cesnak (napríklad ja ) je dobré si ho dať pretlačený do taniera a zaliať horúcou polievkou - zvýrazní sa chuť. Má to aj tú výhodu, že každý si dá cesnaku na koľko sa cíti.
marianne69
ale zato polievka je supeeer,KK. Mam v chladnicke male sampinony a hlivu,prisla mi polievka na zajtra ako na zavolanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia