Čerenianska hríbiková cesnačka
Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 1. apríla 2012
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 1. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji osmažíme slaninku, pridáme cibuľku, hríby a dobre osmažíme. Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do hrnca. Jemne dochutíme soľou, korením, rascou a posypeme sladkou paprikou. Zalejeme vývarom a pridáme pretlačený cesnak.
- 2
Všetko varíme, až kým nie sú zemiaky uvarené. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.
- 3
K polievke sa hodí podávať opečený chlebík so syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu