
Plnené cannelloni
Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu, dusíme asi 10-15 minút. Necháme...

Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou
Na dávkovanie surovín stačí 250 ml hrnček a na pečenie plech 20 x 35 cm.

Oškvarkové sopky
Zostalo mi z vytopenia surovej slaninky na masť, pár škvariek, tak som zvolila slané oškvarkové...

Kôpor v sladkokyslom náleve
Takto spracovaný kôpor môžete používať do polievok, omáčok a na dochutenie zeleninových šalátov.

Espresso keksíky
Máte rovnako mlsný jazýček ako ja a moja rodinka? Posielam Vám jeden receptík na úžasné keksíky, ...

Pikantný steak s opekanými zemiakmi
Ochutnali sme takýto steak na dovolenke a vyskúšali sme si ho urobiť doma a takto sa vydaril....

Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha. sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....

Ostrá zabíjačková kapusta
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme štipľavú papriku, mäso...

Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...

Black forest cupcakes
Cupcakes inšpirované skvelou tortou black forest, s plnkou z čerešní marinovaných v rume. Šťavnaté a...

Jamieho hovädzie s vaječnou ryžou
Steaky si nakrajame na tenučke pasiky, najlepšie ked je mäsko ešte napoli zmrazene.

Tekvicovo-šošovicová polievka
Spracovávam tekvičky Hokaido. Dnes som si uvarila zdravú makrobiotickú polievočku. Je vynikajúca.

Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla

Bravčová pečeň na cesnaku
Veľmi rýchly a chutný recept. Rovnako môžeme pripraviť aj kuraciu pečeň a úplne ideálna by bola...

Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...

Chutná nátierka
Ak čakáte návštevu, alebo len také posedenie pri vínku, ponúkam Vám veľmi chutnú pomazánku na...

Pochúťka v tortille
ochutnali sme ju na návšteve u kamarátky a odvtedy si ju robíme aj doma

Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou
Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín, ktoré sa urodili ten rok na poli....

Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...

Metrový zákusok s citrónovou plnkou
Obľúbený zákusok na svadbách, väčších oslavách aj v cukrárňach prekvapí sviežou chuťou.

Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...

Mäsová roláda z pekárničky
Obed bez dlhého pobytu v kuchyni. V hlavnej úlohe obľúbená pekárnička.

Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...

Krambabuli - elixír života
Je to velmi starý receptik-pochadza z prvej polovice 19 storočia, zatial som nezistila prečo má taky názov,...

Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko
Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku....

Rebarborové tiramisu
Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.

Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...