Sladké zakysankové rožky

dudina - bez fotkydudina, 21. decembra 2012
Sladké zakysankové rožky
Foto: dudina

Tento recept ma naučila moja kamarátka zo Záhoria..

50
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
štipka
10 PL
na obalovanie
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny- hladku múku, prášok do pečiva, smetoly, štipku soľi, 10 lyžic zakysanky vymiesime, najlepšie zamiesiť večer a na druhy deň snim pracovat.

    Sladké zakysankové rožky - obrázok 1
  2. 2

    cesto si vyvalkame na hrubku okolo 1.5cm, z cesta nakrájame štvorce, ktoré plníme lubovoľne (orechy, mak, lekvár) zvynieme do tvaru rožka.

    Sladké zakysankové rožky - obrázok 2
  3. 3

    Na vymastený plech poukladáme naplnené rožky a pečieme pri teplote 180 stupňou približne 20minut.. po upečení a vychladnutí ich obalíme v praškovom a vanilkovom cukre..Tieto rožky vydržia dlho mäkkúčke.. prajem dobrú chuť.

    Sladké zakysankové rožky - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
aj moja mama robievala takéto rožky, keď sme boli deti, veľmi pekne ďakujem za pripomenutie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia