Foto: dudina
Tento recept ma naučila moja kamarátka zo Záhoria..
50
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny- hladku múku, prášok do pečiva, smetoly, štipku soľi, 10 lyžic zakysanky vymiesime, najlepšie zamiesiť večer a na druhy deň snim pracovat.
-
2
cesto si vyvalkame na hrubku okolo 1.5cm, z cesta nakrájame štvorce, ktoré plníme lubovoľne (orechy, mak, lekvár) zvynieme do tvaru rožka.
-
3
Na vymastený plech poukladáme naplnené rožky a pečieme pri teplote 180 stupňou približne 20minut.. po upečení a vychladnutí ich obalíme v praškovom a vanilkovom cukre..Tieto rožky vydržia dlho mäkkúčke.. prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu