Makový koláč s čerešňami

redakcia - fotkaredakcia, 23. októbra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
4 ks
170 g
170 g
70 g
20 g
20 g
300 g




Postup

  1. 1

    Do vymiešaného masla pridáme cukor, žĺtky, citrónovú šťavu, kôru a miešame, kým nezhustne. Potom pridáme najemno zomletý mak, posekané nelúpané mandle, trochu potlčenej škorice, zrnko potlčeného nového korenia a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto dáme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou, posypeme čerešňami a koláč pomaly pečieme doružova.

  3. 3

    Upečený koláč posypeme vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
lucka81
v nedeľu som ho robila, sice som ho zabudla posypať vanilkovým cukrom nakoniec ale bol vynikajúci ( pre toho kto má rád mak, lebo je ho tam veľa :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia