Zaúdené ryby vo woku fotorecept

egreska - fotkaegreska, 16. februára 2011
Zaúdené ryby vo woku (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

  (treska ,losos,makrela,pstruh)
Marináda:
asi 2 čl, nastruhany
2 PL, tmavá
asi 1 čl
Mix na údenie I:
10 g, alebo oolong
2 PL, surová
2 PL
Na údenie II:
2 PL, alebo iné
Horčicovo-kôprový dresing:
1 PL
1 pl
1 pl
asi 1/2 teglika
asi 1-2 pl




Postup

  1. 1

    Polovicu rýb som namarinovala ,polovicu nie -kôli deťom.Stačí na pár hodín,potom ryby osušíme obrúskom.Odporúčam filety s kožou napr.makrelu,lososa alebo pstruha.Makrelu aj pstruha sme takto robili minule leto na ohni a boli super.Tieto biele filety sa rozpadajú ,lebo ich nemá čo držat pokope,ale teraz som iné doma nemala...

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dno woka vystelieme kuskom alobalu a nasypeme zmes na údenie ,toto je tá ryžová.Premiešame.Ja som nemala taký čaj ako bolo treba ,použila som sypaný čaj citrusovo-zázvorový.

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme .

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme parák a naukladáme filety.

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ryby zakryjeme 2-3 vrstvami alobalu a ešte nejakým väčším poklopom aby dym neunikal.

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Údime na miernom ohni asi 7-10 minut,podla toho ake su filety hrubé.

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tie nemarinovane ryby (nasolene a okorenene) som údila bukovými pilinami takým istým spôsobom.

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zmiešaním všetkých surovín si pripravíme dresing na ryby.Prípadne si ho dochuťte podla seba.

    Zaúdené ryby vo woku (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

bejda7
To je dobrý nápad,ďakujem už je v KK:)
babidka
@egreska , toto je super napad :-) ja mam aj taky obrovsky liatinovy wok - tazky a neskladny , ale ako stvoreny na taketo vymyselnictva a tak tie rybycky urcite urobim.....
chapona
@egreska , neviem si to predstaviť, kde si údila ryby vonku nad ohňom?? chcela by som to vyskúšať
jujoska
perfektny napad... poradite niekto kde vie mestsky clovek zohnat bukove piliny?
jujoska
no to mi bolo hned jasne, len ked ja nerozoznam, ci ma nebudu chciet oklamat a nedaju mi z ineho dreva, alebo zmesku s drevotrieskou lepenou formaldehydom :-D
zolik
@nie som si uplne ista, ale pozri na web strankach Hornbach, Bauhaus, Baumax a pod. Mali by to mat v oddeleni pri griloch, domacich udiarnach a pod.
egreska
@chapona to bol len taký experiment :-) robila som to normálne doma na sporáku..ale dá sa aj nad ohňom ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia