Foto: egreska
Suroviny
(treska ,losos,makrela,pstruh) |
|
Marináda: | |
asi 2 čl, nastruhany |
|
2 PL, tmavá |
|
asi 1 čl |
|
|
|
|
|
Mix na údenie I: | |
10 g, alebo oolong |
|
2 PL, surová |
|
2 PL |
|
Na údenie II: | |
2 PL, alebo iné |
|
Horčicovo-kôprový dresing: | |
1 PL |
|
1 pl |
|
1 pl |
|
asi 1/2 teglika |
|
asi 1-2 pl |
|
|
|
|
Postup
-
1
Polovicu rýb som namarinovala ,polovicu nie -kôli deťom.Stačí na pár hodín,potom ryby osušíme obrúskom.Odporúčam filety s kožou napr.makrelu,lososa alebo pstruha.Makrelu aj pstruha sme takto robili minule leto na ohni a boli super.Tieto biele filety sa rozpadajú ,lebo ich nemá čo držat pokope,ale teraz som iné doma nemala...
-
2
Dno woka vystelieme kuskom alobalu a nasypeme zmes na údenie ,toto je tá ryžová.Premiešame.Ja som nemala taký čaj ako bolo treba ,použila som sypaný čaj citrusovo-zázvorový.
-
3
Zakryjeme .
-
4
Vložíme parák a naukladáme filety.
-
5
Ryby zakryjeme 2-3 vrstvami alobalu a ešte nejakým väčším poklopom aby dym neunikal.
-
6
Údime na miernom ohni asi 7-10 minut,podla toho ake su filety hrubé.
-
7
Tie nemarinovane ryby (nasolene a okorenene) som údila bukovými pilinami takým istým spôsobom.
-
8
Zmiešaním všetkých surovín si pripravíme dresing na ryby.Prípadne si ho dochuťte podla seba.
Diskusia k receptu