Foto: elixir
Jemná a chutná polievka, opäť odkukaná z nemeckej kuchyne. Mám veľmi rada kombináciu smotany a cibule, póru...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľku a pór na menšie časti, potom opražíme na masle, prípadne oleji. Keď sú drobce *sklenené*, pridáme zemiaky a popražíme ešte chvíľku.
-
2
Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, čierne korenie a necháme 15 minút na sporáku.
Keď už sa zeleninka povarila, do polievky pridáme smotanu, muškátový kvet a povaríme ďalších 20 minút. -
3
V priebehu tej doby si na troche masla opražíme na kocky nakrájané pečivo, ktoré sme posypali bazalkou a bylinkovou soľou... Opražené pečivo podávam osve.
Obsah hrnca rozmixujeme a nalejeme do tanierikov/misiek. Pridáme kôpku créme fraiche, posypeme petržlenom...
Ozdobíme podľa nálady. :)
Diskusia k receptu