Oškvarkové kolieska fotorecept
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. marca 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. marca 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
18-20 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
500 g |
|
350 g |
|
250 ml |
|
4 ks |
|
30 g čerstvé |
|
10 g |
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky pripravíme kvások. Medzitým polovičku oškvarkov zomelieme a druhú polovicu pokrájame na malé kúsky.
-
2
Do nakysnutého kvásku pridáme ostatnú múku, mlieko, žĺtky, oškvarky a posolíme. Vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.
- 3
Cesto ešte raz premiesime a vyformujeme do tvaru valca. Z neho potom krájame kolieska a ukladáme na vymastený plech.
- 4
Kolieska potrieme žĺtkom, posypeme hrubozrnnou soľou a rascou. Necháme podkysnúť a pečieme v rozohriatej rúre pri 165 °C 18–20 minút.
- 3
Diskusia k receptu
Jeden komentár