Oškvarkové koláče
Oškvarkové koláče

Oškvarkové kolieska fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. marca 2020
Oškvarkové kolieska (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
18-20 minút
na 165 °C

Suroviny

500 g
350 g
250 ml
4 ks
30 g čerstvé
10 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky pripravíme kvások. Medzitým polovičku oškvarkov zomelieme a druhú polovicu pokrájame na malé kúsky.

    Oškvarkové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do nakysnutého kvásku pridáme ostatnú múku, mlieko, žĺtky, oškvarky a posolíme. Vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.

  3. 3

    Cesto ešte raz premiesime a vyformujeme do tvaru valca. Z neho potom krájame kolieska a ukladáme na vymastený plech.

    Oškvarkové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kolieska potrieme žĺtkom, posypeme hrubozrnnou soľou a rascou. Necháme podkysnúť a pečieme v rozohriatej rúre pri 165 °C 18–20 minút.

    Oškvarkové kolieska (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia