porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinu alebo aj dlhšie odležať v chladničke.
- 2
Po odležaní mäsa si pripravíme na pracovnú dosku potravinársku fóliu, natrieme trochu olejom a rozprestrieme mäso na hrúbku asi 1,5 cm. Poukladáme syr, párky, vajíčka a zeleninu. Pomaly pevne stočíme, pričom fóliu odťahujeme.
- 3
Stočenú rolku ešte raz natrieme olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry na asi 60 minút pri teplote 200 stupňov Celzia vo vodou podliatom plechu. Upečené necháme vychladnúť v alobale a krájame na kolieska. Roláda sa môže podávať teplá aj studená.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu