Roláda z diviaka

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009 12:54
Ďalšie recepty »
4
porcie
60 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinu alebo aj dlhšie odležať v chladničke.

  2. 2

    Po odležaní mäsa si pripravíme na pracovnú dosku potravinársku fóliu, natrieme trochu olejom a rozprestrieme mäso na hrúbku asi 1,5 cm. Poukladáme syr, párky, vajíčka a zeleninu. Pomaly pevne stočíme, pričom fóliu odťahujeme.

  3. 3

    Stočenú rolku ešte raz natrieme olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry na asi 60 minút pri teplote 200 stupňov Celzia vo vodou podliatom plechu. Upečené necháme vychladnúť v alobale a krájame na kolieska. Roláda sa môže podávať teplá aj studená.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist