Roláda z diviaka

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
4 ks
200-300 ml
6 strúčikov
2 ks
2 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinu alebo aj dlhšie odležať v chladničke.

  2. 2

    Po odležaní mäsa si pripravíme na pracovnú dosku potravinársku fóliu, natrieme trochu olejom a rozprestrieme mäso na hrúbku asi 1,5 cm. Poukladáme syr, párky, vajíčka a zeleninu. Pomaly pevne stočíme, pričom fóliu odťahujeme.

  3. 3

    Stočenú rolku ešte raz natrieme olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry na asi 60 minút pri teplote 200 stupňov Celzia vo vodou podliatom plechu. Upečené necháme vychladnúť v alobale a krájame na kolieska. Roláda sa môže podávať teplá aj studená.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre