Foto: foo
Veľmi dlho som po internete hľadala ten pravý, originálny recept na tento chutný koláč. Samozrejme, musela som použiť slovenské keksíky / je úplne jedno Zobraziť celý popisVeľmi dlho som po internete hľadala ten pravý, originálny recept na tento chutný koláč. Samozrejme, musela som použiť slovenské keksíky / je úplne jedno aké dáte, hlavne, že vám budú chutiť :) / a syr ricottu / v najnutnejšom prípade môže byť aj cottage /. Nakoniec sa zadarilo a Cheesecake bol na svete :)
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Takže, ako prvé si predohrejeme rúru na 150°C. Potom podrvíme keksy v sáčku, vsypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom, tak aby boli všetky odrobinky aspoň trochu namočené. Zmes vysypeme na dno tortovej formy. Dáme na 10 minút zapiecť a po vytiahnutí z rúry necháme vychladiť. pozn: nevšímajte si prosím vzhľad mojej zastaralej formy :D v najbližšom čase plánujem kúpiť novú, táto má už odslúžené...
-
2
Zatiaľ si v ďalšej miske pripravíme plnku. Tvaroh, ricottu / alebo mascarpone/, kyslú smotanu, vanilkový a kryštálový cukor zmiešame na hladkú masu. Potom pridáme vajíčko a poriadne premiešame. Ďalej vsypeme 3 PL múky a opäť dobre zamiešame. Nakoniec môžme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Dodá koláču perfektnú chuť.
-
3
Plnku vlejeme na náš pripravený korpus a dáme na hodinu zapiecť. Ak sa vám koláč pri vyťahovaní z trúby bude trochu triasť ako huspenina, môžte si rovno gratulovať :) Koláč necháme vychladnúť a potom vložíme na 6 hodín do chladničky.
-
4
Z týchto surovín mi vyšlo 10 stredných porcií / 1 porcia = cca. 760 kJ ;) /. pozn: odfotená je polovica 1 porcie :) Podávame s ovocím alebo len tak sám :) Dobrú chuť.
Nepouzila si cream cheese, podla ktoreho je cheesecake nazvany.
Skus upiect pravy...takto: varecha.pravda.sk/recepty/cheesecake-fotorecept/9162-rece...
pridavam do KK ;) dakujem za recept!