Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta

ciernalabut - fotkaciernalabut, 31. mája 2013

Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale mňamka výborná :-)

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 + na posypanie g
80 g
2 ks
štipka
Omáčka:
250 ml
250 ml
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ricottu, múku, vajíčka, parmezán zmiešame dohromady osolíme mierne okoreníme a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z cesta potom tvarujeme hadíky, ktoré krájame na cca 1 - 1,5 cm kúsky, ktoré potom jemne zatlačíme vydličkou

    Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta - obrázok 2
  3. 3

    Gnocci varíme po častiach (aby sa nezlepili dohromady) vo velkom hrnci v osolenej VRIACEJ vode. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Vyberáme ich dierkovanou naberačkou a neháme ich v sitku odkvapkať - následne premiestnime do misky a keď v nich budú všetky jemne ich prelejeme roztopeným máslom s oregánom.

    Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta - obrázok 3
  4. 4

    Omáčka: Prosciutto nakrájame na malé kúsky

    Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu prelejeme do hrnca, varíme a keď bude horúca pridáme gorgonzolu, syr v črievku a varíme kým sa syry nerozpustia. Nakoniec prisypeme nakrájané prosciutto

    Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta - obrázok 5
  6. 6

    Gnocci rozdelíme do servírovacích misiek, prelejeme omáčkou a podávame. Dobrú chuť :-)

    Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
jéjda, hneď by som si dala k večeri... a fotky sú ok, buď vďačná za asistenta :)
angast
pekné jedlo . Dal by som si to však radšej s kolienkami , lebo by som
nemal radosť , keby som tam našiel ten odlepený pazúrik z tvojho
prstenníka :-))))))
mariamka
ta ruka je ziva ci umela? ..uff troska mi pripomenula film "Suboj Titanov" :)) receptik kazdopadne pekny a jedlo iste chutne..
angast
dobre nech je po tvojom ,aj tak mám krajšie pršteky a rovnejšie
kailinne
Výborný recept, ale vždy mám ten problém, že mi gnocchi nevyplávajú na hladinu ... môžu sa variť aj pol hodinu a ani za svet nevyjdu von ... to isté sa mi stáva, keď robím halušky ... čo robím zle?
tiginko
to nemyslíš vážne @kailinne , to som ešte nezažila, halušky predsa ešte ani nedohádžem a prvé už mi plávu hore. Dávaš to vrieť na silný plameň? Všetko raz musí vyplávať na povrch :-)
sobota
skúšala som to podľa receptu, ale tej múky je primálo,cesto nedržalo dohromady. Ale ináč zaujímavá zmena. Pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia