Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta
Foto: ciernalabut
Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale mňamka výborná :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ricottu, múku, vajíčka, parmezán zmiešame dohromady osolíme mierne okoreníme a vypracujeme cesto.
- 2
Z cesta potom tvarujeme hadíky, ktoré krájame na cca 1 - 1,5 cm kúsky, ktoré potom jemne zatlačíme vydličkou
- 3
Gnocci varíme po častiach (aby sa nezlepili dohromady) vo velkom hrnci v osolenej VRIACEJ vode. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Vyberáme ich dierkovanou naberačkou a neháme ich v sitku odkvapkať - následne premiestnime do misky a keď v nich budú všetky jemne ich prelejeme roztopeným máslom s oregánom.
- 4
Omáčka: Prosciutto nakrájame na malé kúsky
- 5
Smotanu prelejeme do hrnca, varíme a keď bude horúca pridáme gorgonzolu, syr v črievku a varíme kým sa syry nerozpustia. Nakoniec prisypeme nakrájané prosciutto
- 6
Gnocci rozdelíme do servírovacích misiek, prelejeme omáčkou a podávame. Dobrú chuť :-)
- 2
nemal radosť , keby som tam našiel ten odlepený pazúrik z tvojho
prstenníka :-))))))